4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Esence'de dağcıların zirve tırmanışı

Çayırlı İlçesi'nde bu yıl 10.'su düzenlenen "Esence-Yedi Göller Dağcılık Şenliği", bugün yapılan zirve tırmanışıyla sürdü. 

Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü (EDKİK), Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çayırlı Kaymakamlığı ve Çayırlı Belediyesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen dağcılık şenliği, Çayırlı İlçesi'nde düzenlenen programla başladı. Dağcılık Federasyonu'nun 2006 yılı faaliyet programında yer alan 7-9 Temmuz tarihleri arasındaki şenliğe, Türkiye'nin çeşitli illerinden amatör ve profesyonel dağcılar katıldı. İlçe merkezinde düzenlenen şenliğin başlama programının ardından Esence Yedigöller mevkiindeki kamp alanına hareket eden dağcılar, burada kamp çadırlarını kurduktan sonra EDKİK tarafından ikram edilen Erzincan yaprak dönerinin tadına baktı. Şenliğin bugünkü bölümünde sabah saat 06.00'da uyanan dağcılar, 3 bin 549 metre yüksekliğindeki Esence Dağı'nın zirvesine tırmandı. Öğle saatlerinde yeniden kamp alanına dönen dağcılar, Yedigöller çevresindeki gezi programına katıldı. 

Kamp çadırlarını yarın toplayacak olan dağcılar, Çayırlı'da düzenlenecek törende şenliğe katılım belgelerini alarak Erzincan'a dönecek.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2006 Cumartesi 17:04:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?