3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Gurbetçi aileden bilgisayar desteği

Hollanda'da yaşayan gurbetçi aile, memleketleri Erzincan'ın Üzümlü İlçesi'ne bağlı Altınbaşak Beldesi'ndeki ilköğretim okuluna verdikleri teknolojik destekle, önceki yıllarda başlattıkları eğitim yardımlarını devam ettirdi. 

Daha önce babaları Arif Cantürk'ün çeşitli yardımlarda bulunduğu Altınbaşak İlköğretim Okulu'na, bu yıl da Hollanda'dan getirdikleri 20 adet bilgisayar ve çeşitli eğitim araçlarını armağan eden Necati, Fazlı ve Hayati Cantürk kardeşler, "Babamızın vefatından sonra onun başlattığı eğitime destek çalışmalarını, sürdürdüğümüz için mutluyuz" dedi. 

Hollanda'nın Nijmegen şehrindeki elektronik eşya üreticisi Semicondyctors Philips Fabrikası'nın Genel Müdürü Şahin Cantürk'ün yardımıyla temin edilen 20 adet bilgisayar, 1 adet teleskop, 1 adet mikroskop, 1 adet projeksiyon ve çeşitli laboratuar malzemelerini, okul yetkililerine teslim eden hayırsever kardeşlerden Necati Cantürk, "Beldemizdeki çocukların çağın gerektirdiği modern eğitimi alabilmeleri için üzerimize düşen görevi yapmaya çalıştık. Bundan sonra da, benzeri desteklerimiz devam edecek" diye konuştu. 

Hayırsever gurbetçi vatandaşlara teşekkür eden Altınbaşak İlköğretim Okulu Müdürü Ali Tuncay ise, okulda çağın gereği olan görsel eğitim araçlarının kullanılması kararı aldıklarını belirterek, "Bu karar çerçevesinde ihtiyacımız olan malzemelerin temini için, Okul Koruma Derneği tarafından kampanya düzenledik. Kampanyaya hem yurt dışındaki gurbetçi vatandaşlarımız, hem de beldemizdeki ekonomik durumu iyi olan vatandaşlarımız büyük destek verdi. Onların bağışlarıyla okulumuzun her sınıfına birer adet televizyon, VCD ve eğitim seti alınarak yeni eğitim-öğretim döneminde, öğretmen ve öğrencilerimizin kullanımına sunuldu. Görsel eğitim, öğrencilerimizin başarısını olumlu yönde etkileyecektir" ifadelerini kullandı. 

Kampanya kapsamında okula tam donanımlı fen laboratuarı da kurulduğunu ifade eden Okul Müdürü Ali Tuncay, özellikle Cantürk kardeşlerin yaptığı yardımların, okuldaki eğitim ve öğretime çok büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2006 Çarşamba 18:46:52
Güncelleme :2 Ağustos 2006 Çarşamba 18:52:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ercan bektaş IP: 85.101.74.xxx Tarih : 19.09.2006 16:25:28
altınbaşak ta yaşayan tüm gurbetçilerimizinaltınbaşağın eğitim veöğretimine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum bu duyarlılığın nekadar önemli sonuçlar doğuracağını zaman gösterecek ve biz meyvelerini aldıkça daha çok minnet duyacağız unutmayınki cehaleti ancak eğitimle yeneriz cantükler nezlinde altınbaşağa kakısı olan herkese teşekkürler altınbaşak belediye başkanı e. bektaş