3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Hayıseverlerden 3 yılda 7 okul

Erzincan'da hayırsever kişi ve kuruluşların katkılarıyla 80 derslikli 7 okul yapıldığı, ancak Erzincan'da halen 100 yeni dersliğe daha ihtiyaç bulunduğu bildirildi. 

Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın, Erzincan'ın eğitim öğretimde devletin yaptırdığı okulların yanı sıra hayırsever vatandaş ve kuruluşların katkılarıyla fiziki anlamda Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğunu söyledi. Aydın Yalçın, 3 yıl önce başlatılan eğitime destek kampanyasında desteklerini esirgemeyen hayırsever vatandaşların katkılarıyla bugüne kadar 32 derslik tamamlanarak eğitim öğretime sunulduğunu, 48 dersliğin ise 2006-2007 eğitim öğretim yılında tamamlanarak hizmete gireceğini bildirdi. 

Aydın Yalçın, ilde 3 yıl gibi kısa bir sürede okul ihtiyacının bir kısmını devlet desteğiyle, bir kısmını da hayırsever vatandaşların bağışlarıyla çözmeye çalıştıklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "2003 yılında bu kampanya başladığı zaman 170 dersliğe ihtiyaç vardı. O günden bugüne 80 derslik yapıldı. Şimdi 100 derslik daha yapmayı planlıyoruz. Eğitimde sorunları iyi biliyoruz. Bu sorunların giderilmesi noktasında da sürekli çalışma içindeyiz. Bütün sorunlar bir anda aşılamıyor. Ancak zamanla eğitim sistemimizin mükemmel bir hale geleceğine inanıyorum. Bakanlığımız ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz bu konuya çok önem veriyoruz." 

Yalçın'ın verdiği bilgiye göre, halen 100 yeni dersliğe daha ihtiyaç var. Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası kapsamında Şeker Sanayi Mensupları Hayır ve Eğitim Müesseseleri Kurma ve Yaşatma Derneği'nce 9 derslikli Şeker İlköğretim Okulu, İçtaş Sanayi ve Ticaret AŞ. tarafından Refahiye İlçesine 8 derslikli Nezahat Çeçen İlköğretim Okulu, Çağdaş Eğitim Vakfı tarafından Tercan İlçesine 8 derslikli M.Kutsi Beydeş İlköğretim Okulu, Altunkent beldesine iş adamı Ömer Gültekin tarafından 5 derslikli Fahriye Gültekin Lisesi, Tüvana Okuma İstekli Çocuk Vakfı (TOÇEV) tarafından Tercan Kalecik Köyü İlköğretim Okulu'nun tamamının bakım ve onarımı yapıldı. Ayrıca, iş adamı Binali Serül tarafından Akyurt Köyü İlköğretim Okulu'nun bakım ve onarımı ile okulun tüm donanımının sağlanması, Erzincan Kızılay Mahallesi'nde TOKİ tarafından 24 derslikli , Türk Telekom tarafından 24 derslikli ilköğretim okulu, Merkez İlçe Köyler Birliği tarafından Karadiğin Köyü Okulu'na 2 ek derslik yaptırıldı. 3.Ordu Komutanlığı tarafından da Toplumsal Gelişime Destek Faaliyetleri kapsamında 27 okula ek derslik, kalorifer tesisatı ve genel onarım yapıldı. Kampanya dahilinde 13 okula bilgisayar laboratuvarı kurulurken, bir okula da 75 bilgisayar bağışlandı."
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2006 Pazartesi 18:08:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?