4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Hüsn-i Hat kursu açılıyor

Erzincan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nce geleneksel Türk Süsleme Sanatları ve el sanatlarını yeniden canlandırmak için Hüsn-i Hat kursu açılacak. 

Kültür ve Turizm İl Müdürü Metin Çankaya, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, İl Kültür Müdürlüğü bünyesinde 2007 Mart ayıında açılacak kursların iki aşamalı olacağını ve toplam 600 saat süreceğini belirterek, Hüsn-i Hat kursuna ön kayıtların devam ettiğini ve kursa 15 yaş üzeri tüm vatandaşların müracat edebileceğini söyledi. 

Çankaya, şunları söyledi: "Bakanlığımız tarafından unutulmaya ve yozlaşmaya başlayan Türk süsleme sanatları ve el sanatalarımızı tanıtarak tahribatını ve yok edilmesini önlemek, aslına uygun olarak öğretip yeni elemanlar ve ustalar yetiştirerek gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla önceki yıllarda olduğu gibi 2007 yılında da valilikce işbirliği yaparak il müdürlüğümüz yönetiminde geleneksel Türk süsleme ve el sanataları kurslarının açılması planlanmıştır. Valiliğimiz diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca eğitim öğretimi yapılmayan el sanatlarımızın yaşatılması için Erzincan'da açılması uygun görülan Türk süsleme sanatları ve el sanatları kursları açılacak. Kursa katılmak isteyen kişilerin 15 Kasım tarihine kadar müracaatta bulunmaları gerekiyor."
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 10:59:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?