4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

İçme suyu sorunu çözüme kavuşuyor

Çayırlı İlçesi Belediye Başkanı Fevzi Kılıç ile Kaymakam Abdullah Akdaş, elele verip ilçeye 25 kilometre uzaklıktaki Morpet Dağı'ndan su getirmek suretiyle içmesuyu sorununu çözüme kavuşturacaklar. 

İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta Morpet Dağı'ndan bulunan yeni su kaynaklarının ilçeye getirlmesi için Köydes Projesi kapsamında ilçe kaymakamlığıyla birlikte çalışmalar yürüttüklerini belirten Çayırlı Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, şimdiye kadar yapılan çalışmalardan olumlu bir sonuç alamadıklarını, ancak sürdürülen çalışmalardan ümitli olduklarını söyledi. 

İlçede mevcut su kaynaklarının halkın ihtiyacına özellikle kışın suların çekilmesinden dolayı cevap veremediğini ifade eden Başkan Kılıç," İlçemiz su sorununu bu çalışmayla çözerek asgari 50 yıllık su sorununun giderilmesini hedefledik. Bunun için ilçe kaymakamlığı işbirliğiyle Köydes Programı kapsamında ilçeye 25 kilometre uzaklıkta Morpet Dağı'ndaki yeni su kaynaklarının 5 kilometre toplama hattı, 5 kilometrede yeni isale hattıyla mevcut içme içme suyu şebekesine takviye edilecek. Böylece şehir içme suyu şebekesi yüzde 40 oranında arttırılmış olacak. Bunun yanısıra İller Bankası'yla yapılan proje doğrultusunda 2006 yılı içerisinde 2 yeni su kuyusu açılacak. Bu çalışmanında tamamlanmasıyla ilçenin 50 yıllık su sorunu giderilmiş olunacak. Hedefimiz halkımıza sorıunsuz sağlıklı hizmetler sunmaktır." dedi. 

İlçe Kaymakamı Abdullah Akdaş ta açıklamasında, ilçe merkezinin özellikle kış aylarında aşırı derecede su sıkıntısı çekmekte olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi: "Vatandaşlarımız kışın gerçekten çok mağdur olmaktadırlar. Belediye ve kaymakamlık işbirliğiyle hazırlanan bu proje ile ilçenin bu önemli sorununu gidermeyi hedefliyoruz. Projemiz ilçe merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Morpet Dağı'ndaki tespit edilen yeni su kayanaklarının ilçe merkezi içme suyu hattına 5 kilometrelik yeni bir isale hattı eklemek suretiyle saniyede 20 litre suyu şehir içme suyu ana deposuna aktarmayı planlıyoruz. Bunu yaparken ilçe merkezinin su sorunu ile birlikte ilçeye 3 kilometre uzaklıktaki150 nüfuslu Gelinpınar Köyü'nün de su sorununu da çözüme kavuşturmuş olacağız. Belediyenin isale hattı bu köyümüzün içinden geçmektedir. Şehir içme suyuı hattına aktarılacak olan 20 litrelik yeni içme suyunun 3 litresini bu köyümüze bağlamak suretiyle sorun çözülmüş olacaktır. Bu çalışmayı yaklaşık Kasım ayı içerisinde bitirmeyi planlıyoruz."
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 09:44:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?