4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

İşitme engeliler ilgi bekliyor

Geçtiğimiz ay içerisinde Kars'ta yapılan İşitme Engellileri Grup maçlarında namağlup şampiyon olarak İşitme Engellileri Türkiye 1. Futbol Ligi'ne yükselen Erzincan İşitme Engellileri Futbol Takımı, sporseverlerin ilgisini bekliyor. 

Erzincan İşitme Engellilerini Koruma ve Geliştirme Derneği ve Kulüp Başkanı Mehmet Ali Yeniçeri, 4 ay gibi kısa bir zaman sürecinde 2. Lig'den 1. Lig'e yükselme başarısını göstererek bir ilke imza atıldığını belirtti. 

Mehmet Ali Yeniçeri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bölgelerarası turnuvalara katılan Erzurum, Kars ve Van illerinin takımları 8-10 yıl öncesi kurulan kulüplerdir. Bizim kulübümüz 4 ay önce kurulmasına rağmen sporcularımız imkansızlıklara rağmen kendilerinden beklenenin üstünde bir performans göstermişlerdir. İşitme Engellileri Türkiye 1. Futbol Ligi'nde Erzincan'la birlikte Ankara (Sincan), Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Sivas ve Rize illeri yer almaktadır. Bu ligde başarılı olabilmemiz için öncelikli olarak sponsor firmalara ihtiyaç vardır. Erzincan yöresiyle değil Türkiye illeriyle karşılaşmalar yapacağız. Sponsor firmaların bize destek olmaları halinde onların vereceği isimleri formalarımızda taşıyarak reklamlarını yapacağız. Başarı bizden destek onlardan" dedi. İmkansızlıklar nedeniyle bugüne kadar kulübe yeterince spor malzemesi alamadıklarını vurgulayan Yeniçeri, "Özellikle maçlara gidip gelmede sorunlar yaşadık. Yeni kurulan bir takımın sahaya çıkabilmesi için yapılan masrafları temin etmek kolay olmuyor. Takıma 6-7 futbolcu takviye yapmayı düşünüyoruz. Ligin başlangıç tarihi olan Ekim 2006 tarihine kadar sorunlarımızı gidererek, lige iyi bir başlangıç yapıp, hedefimiz olan şampiyonluk kupasını Erzincan'a getirmek istiyoruz. Biz bu seviyeye kendi yağımızla kavrularak geldik. Ama yakıt tükendiğinden yolumuza devam edebilmemiz için acilen desteğe ihtiyacımız var" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 15:05:20
Güncelleme :7 Haziran 2006 Çarşamba 15:14:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?