3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

İşsiz gençlere iş umudu

Erzincan İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği (AB) Hibe Programı Merkezi Finans İhale Birimi tarafından onaylanan "100 İşsiz Gence Tarımsal Eğitimle Yeni Bir Hayat Projesi "nin uygulamaya konulması yönündeki çalışmaların tamamlandığı bildirildi. 

Gençlere tarımsal eğitimle iş imkanı oluşturmak amacıyla hazırlanan proje hakkında bilgi veren Proje koordinatörü ve Tarım İl Müdür Yardımcısı Osman Çakır, projenin tüm alt yapısının oluşturulduğunu belirterek, artık fiilen çalışmaların başladığını söyledi. 

Proje kapsamında duyuruların yapıldığını ve proje kapsamında eğitime katılmak isteyenlerin taleplerinin 16 Ekim Pazartesi gününden itibaren alınmaya başlayacağını kaydeden Osman Çakır şunları söyledi; "Samsun, Kastamonu, Erzurum Düzey II. Bölgeleri Bölgesel Kalkınma Programı kapsamında, Erzincan İl Özel İdaresince hazırlanan ve AB Hibe Programı Merkezi Finans İhale Birimi tarafından onaylanan '100 İşsiz Gence Tarımsal Eğitimle Yeni Bir Hayat Projesi' nin uygulamaya konulması yönünde çalışmalar tamamlandı. Projenin temel amacı; Erzincan ilinde ikamet eden ve aynı zamanda herhangi bir sosyal güvencesi ve iş vasfı olmayan 100 işsiz gence, meyvecilik ve örtüaltı sebzecilik konularında ilk etapta teorik ve pratik eğitimler vermek suretiyle, hem gençlere iş imkanı oluşturmak hem de Erzincan'ı bölgemizde meyvecilik ve örtü altı sebze yetiştriciliği noktasında en üst seviyelere çıkarmaktır. Eğitim sonucunda kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere, Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğünce kabul gören normlarda kurs Bitirme Belgesi verilecektir." 

Proje formatında yer alan eğitimlerin Tarım İl Tarım Müdürlüğü ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü uzmanları tarafından verileceğini vurgulayan Osman Çakır, "Meyvecilik ve Örtüaltı sebzecilik konularında iki grup halinde verilecek eğitime 50'şer kişi katılacak. Teorik eğitimler 18 Aralık 2006 tarihinde başlayacak ve 19 Ocak 2007 tarihinde sona erecek. Gençlerin teorik eğitimler Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nde, uygulamalı pratik eğitimler ise proje kapsamında kurulacak olan seralar ve kapama meyve bahçelerinde arazide yapılacak. Pratik eğitim süresi olan 60 gün boyunca kursiyerlere günlük 4 Euro para verilecek ve kurs sonunda Bursa ve Yalova illerine iki adet teknik ve inceleme gezisi yapılarak bilgi alış verişi sağlanacak." diye konuştu. 

Müracaatların 8 Aralık tarihinde mesai bitiminde sona ereceğini hatırlatan Proje Koordinatörü Osman Çakır, "Müracaatlar, İl Özel İdaresi ve İl Tarım Müdürlüğü'nde oluşturulan Proje Müracaat Bürolarına yapılacak. Katılmak isteyenlerin Proje müracaat bürolarından temin edecekleri dilekçe ve ekinde istenen belgelerle başvurularını yapmaları gerekiyor. Bu projenin gelecekte istihdam oluşturacak bir proje olduğundan iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu noktada işsiz olan 18-40 yaşları arasındaki vatandaşlarımızın projeden faydalanmasını bekliyoruz." dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2006 Cumartesi 17:55:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bayram GÜRBÜZ IP: 85.100.108.xxx Tarih : 21.10.2006 15:47:43
Mükemmel bir çalışma tebrikler