4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Kaçak elektriğe geçit yok

Aras Edaş A.Ş. Erzincan Müessesesi İl Müdürü Mustafa Taşdemir, 2006 yılı içerisinde kaçak enerji kullanımından dolayı yakalanan 60 kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. 

Kayıp kaçak seferberliğinin belli bir zamanı kaplamayıp sürekli olduğunu ifade eden Müdür Mustafa Taşdemir, " Bu mücadelede her geçen yıl daha iyi gittiğimiz istatistiklerimizden belli olmaktadır. 2003 yılında yüzde 25 olan kayıp kaçak oranı bugün yüzde 8'lere kadar düşmüştür. Erzurum Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak bölgede şimdiye kadar yaklaşık 11 bin kişi kaçak elektrik kullanımından dolayı mahkemelik olmuşlardır. Erzincan diğer illere oranla kaçak elektrik kullanımı konusunda çok geridedir. Erzurum'da 5 bin, Kars'ta 2 bin , Iğdır ve Ardahan'da da 2 bin olmak üzere toplam 11 bin kişi mahkemelik olurken Erzincan'da bu rakam 60 kişi olarak tespit edilmiştir." dedi. 

Müdür Taşdemir," Kaçağı yapan vatandaşlarımız devletin malını, dürüst vatandaşın da ceplerindeki parayı almaktadırlar. Bu alanda teknolojinin getirmiş olduğu yenilikler sayesinde kayıp kaçakları anında tespit edebilmektedir. Artık abonelerimizi tektek kontrolden geçirerek bir takım bilgilerin bilgisayar ortamına taşıyarak çok sıkı bir şekilde takibe almaktayız. Haklarında dava açılanlara mahkemelerce hapis cezası verilmektedir. Aynı suçu birkaç kez işlemeleri halinde tüm indirimler ortadan kalktığı gibi 2 yıl gibi ağırlaştırılmış hapis cezası uygulanmasına başlanıldı. Bu gibi çalışmaları yaparken amacımız elektrik enerjisini vatandaşımıza sağlıklı bir şekilde kesintisiz, sürekli enerji verilmesini sağlamaktır. Kuruma elektrik borcu olanlar konusunda ise DSİ 5 milyon YTL ile başı çekmektedir. Bunu 1 milyon YTL ile meskenler ve diğer resmi kurumlar izlemektedir.Toplam alacağımız 6 milyon YTL'dir." diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 12:20:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?