4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Kahramanoğulları örnek gösterildi

Erzincan Belediye Meclisi Haziran ayı ilk toplantısı, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk başkanlığında yapıldı. 

Meclis toplantısının en önemli gündemini, işyerlerinin tabelalarında Türkçe isimler kullanılması konusu oluşturdu. 

Meclis toplantısında konuyla ilgili konuşan Başkan Buyruk, Türkçe'nin çok zengin bir dil olduğunu belirterek, herkesin Türkçe'nin bu zenginliğinden istifade etmesi gerektiğini söyledi. 

Yabancı isimlerle işyeri açma ve tabelalarda yabancı kelimeler kullanma konusunda, dilin ve kültürün yozlaşması adına büyük erozyonlar yaşandığını kaydeden Başkan Buyruk, konuşmasına, 700 yıl önce Karamanoğlu Mehmet Bey'in verdiği ve "Bundan Böyle mecliste, dergahta, çarşıda Türkçe'den başka dil konuşulmaya..." sözleriyle ünlü fermanını okuyarak başladı. 

Buyruk, konuşmasına şöyle devam etti: 

"Bu konuda üzerimize düşen vazifeyi yapmazsak, gelecek nesillerin, Türk kimliğinden uzak, yozlaşmış, yabancılaşmış, babasının, atasının dilini anlamayan bir kimliğe sahip olabileceğini göz ardı etmeyelim. Bu konuda meclisimiz üzerine düşen mücadeleyi vermek zorundadır." 

Türkçe'nin korunması adına çeşitli kampanyalar başlatmayı düşündüklerini vurgulayan Başkan Buyruk, bu kampanyaların yanı sıra, ismi Türkçe olmayan işyerlerine ruhsat verilmemesi yönünde de bir düşüncelerinin olduğunu, konunun hukuki yönden bir sakıncası olmaması halinde Belediye Meclisi'nden alınacak kararla bu düşüncelerini hayata geçireceklerini söyledi.
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 18:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?