3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Kan davası, evsiz bıraktı

Iğdır merkeze bağlı Suveren köyünde kan davası nedeniyle Erzincan'a kaçan 3 aile, yıkılmak üzere olan bir evde hayat mücadelesi veriyor. 

Çocukların tartışmasıyla başlayan, büyüklerin de olaya dahil olmasıyla kan davasına dönüşen olayın ardından Y. ailesi Nisan ayında, Erzincan'da sahipsiz bir eve yerleşti. Kocalarının hem devletten hem de kanlılarından kaçtığını belirten zor durumdaki aile bireyleri, Erzincan'da yoksullukla ve zorlu hayat şartlarıyla mücadele ediyor. Oğullarının kendilerini terk ettiğini söyleyen F.Y. (60), 3 gelini ve 8 torunuyla birlikte camı, çerçevesi, kapısı, elektrik ve suyu olmayan bir evde yaşamaya çalıştığını belirtti. Eşi geçen yıl ölen, çocuklar arasında çıkan tartışmanın kan davasına dönüşmesiyle Iğdır'ı terk etmek zorunda kalan ailenin en büyüğü olan F.Y., oğullarının devletten ve kan davalılarından kaçtığını, kendilerinin de Erzincan'da yalnız kaldıklarını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2006 Cumartesi 13:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet altuntaş IP: 78.179.112.xxx Tarih : 28.02.2009 09:29:57

öylelere bu bile azdır peki onların yaptıklarını hiç düşündünüzmü bir çocuk kavgası yüzünden gencecik adamı öldürdüler arkasından altı yetim bıraktılar ben o yetimleri görünce onlara karşı kinim dahada çoğalıyor