4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Kanala düşen ayı zor anlar yaşattı

Erzincan'da su kanalına düşen bir ayı yavrusu, kendisini kurtaran vatandaşlara zor anlar yaşattı. 

Erzincan'a 30 kilometre uzaklıktaki Çağlayan Beldesi'ne bağlı Karatuş Köyü yakınlarındaki İçtaş Hidroelektrik Santrali'nin bulunduğu bölgedeki su kanalına düşen ayı yavrusu, kanaldan uzun uğraşlar sonucu kurtarılabildi. Hidroelektrik santralindeki kanalları temizlemek için bölgeye giden santral görevlileri, derinliği 1 metre 70 santimetre olan kanalda bir ayı yavrusunun düşmüş olduğunu fark etti. Ayının kanaldan çıkamayacağını ve boğulacağını düşünen görevliler, yaklaşık 10 metre uzunluğundaki bir ipi kement yaparak suyun içerisindeki ayı yavrusunun boynuna geçirdi. Bu şekilde ayı yavrusunu kurtaran santral görevlileri, bir süre sonra yabani hayvanı ellerinden kaçırdı. Kaçtığı sırada ağaçlık alana giren ayı yavrusu başka bir su kanalına düşeceği sırada yine görevliler tarafından kurtarıldı. 

Ayı yavrusunu kanal temizleme işlerinde kullanılan bir kepçeye bağlayan görevliler, hayvanın boynundaki ipi çıkaramayınca Erzincan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü İtlaf Ekibi'nden yardım istedi. Kısa sürede bölgeye giden belediye görevlisi, uyuşturucu iğneyle yavru ayıyı etkisiz hale getirmeye çalıştı. Kimseyi yanına yaklaştırmayan ve sürekli suya doğru kaçmak isteyen yavru ayı, 5 uyuşturucu iğne vurulmasına rağmen sakinleşmedi. 

Etrafa saldıran yavru ayıyı varile sokma girişimleri de, ayının saldırıları üzerine sonuçsuz kaldı. Bir süre sonra iğnelerin etkisini göstermesini fırsat bilen belediye görevlisi ve diğer görevliler, bir battaniye yardımıyla ayının üzerine çullanarak boğazındaki ipi kesmeyi başardı. Görevliler boyundaki ipi keser kesmez kaçarak ayının yanından uzaklaştı. Bir süre olduğu yerde hareketsiz yatan yavru ayı daha sonra yerinden kalkarak ağaçlık alana doğru hızla uzaklaşıp gözden kayboldu. 
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 18:14:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?