3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Kapı numaraları yenileniyor

Adrese Dayalı Nüfusa Kayıt Sistemi'nin çalışmaları kapsamında Erzincan merkez, ilçe ve beldelerde görevliler, tüm mesken ve işyerlerinin kapı numaralarını yenileniyor. 

Erzincan Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nde görevli personel tarafından yapılan çalışmada cadde yada sokakta sağ tarafta bulunan meskenlerin numaraları çift rakamlı, sol tarafta bulunanlar ise tek rakamlı olarak ayarlanıyor. 

Yetkililer "yeni sistemle nüfus sayımlarında vatandaşların evlerine kapanmak zorunda kalmayacak. Sistemin sağlayacağı en büyük yararlardan biri, Türkiye'deki en ücra köylerden şehir merkezlerine kadar bütün adresler, belirlenen adres standardına göre düzenlenecektir. Bu standart ülkemizde yaşanan adres karmaşasına son verecektir. Numaralama çalışması tamamlanan yerlerde Başbakanlık, Türkiye İstatistik Kurumu ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan kontrolden sonra yerleşim yerlerinde yaşayan bireylerin tespiti için alan uygulaması yapılacaktır. Sistem kurulduktan sonra vatandaşlar, yerleşim yeri bilgilerinde meydana gelen değişiklikleri 20 gün içerisinde muhtarlık, nüfus müdürlüğü veya diğer yetkili idareye bildirmek zorunda olacaklar. Bu değişiklikleri belirtilen zamanda bildirmeyen vatandaşlara 250 YTL, gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara ise 500 YTL idari para cezası uygulanacak" dediler.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 16:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?