3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Kasaplara kurban kesme dersi

Erzincan'da Kurban Bayramı dolayısıyla "Bayram Kasapları"na yönelik eğitim kursu açıldı. 

50 kişinin katıldığı kursun ilk aşamasında kursiyerlere 3 gün boyunca, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Erzincan Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü uzmanları tarafından kurban ve kurbanla ilgili konular hakkında teorik bilgiler verildi. Teorik derslerin ardından Erzincan Belediyesi'ne ait kesimhaneye giden kursiyerler burada pratik eğitim aldı. 

Erzincan Belediyesi Veteriner ve Sağlık İşleri Müdürü Veteriner Hekim Muammer Bulut ve kesimhanenin uzman personeli tarafından verilen uygulamalı kursta ilk olarak kurban edilecek hayvanın bu özellikleri taşıyıp taşımadığının ne şekilde anlaşılacağı anlatıldı. Kursta daha sonra hayvanın yere yatırılma usulleri, ayaklarının bağlanması ve kesilmesi gibi konularda kursiyerlere tatbiki olarak bilgiler verildi. 

Pratik eğitimlerini tamamlayan kursiyerler 25 Aralık Pazartesi günü teorik konular ve uygulama konusunda imtihana tabi tutulacak ve başarılı olanlara Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından belge verilecek. 

Kasap adaylarına kesimhanede verilen pratik derslerle ilgili bilgi veren Erzincan Belediyesi Veteriner ve Sağlık İşleri Müdürü Veteriner Hekim Bulut, kursiyerlerin edindikleri bilgilerle bayramda daha emniyetli bir şekilde kurban keseceklerini söyledi. Kursa katılan kasap adayları da, kendilerine sağlanan bu imkandan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, kurban kesilmesiyle ilgili bilmedikleri bir çok şeyi bu kursta öğrendiklerini dile getirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2006 Perşembe 18:32:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?