4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Kız öğrencilerin durumu tartışıldı

Erzincan Fatih Anadolu Teknik Endüstri Meslek Lisesi Onur Kurulu ve Okul Meclis Başkanlığı işbirliğiyle okuldaki kız öğrencilerin karşılatıkları problemler ele alındı ve erkek öğrencilerin kızlara daha kibar ve hassas davranmaları istendi. 

Okul Onur Kurulu İkinci Başkanı Esin Kaya'nın başkanlığında okul konferans salonunda yapılan toplantıda, kız öğrencilerin yaşadıkları problemler ve bu problemlerin çözümünde alınması düşünülen tedbirler ele alındı. Toplantıda konuşan Onur Kurulu ikinci Başkanı Esin Kaya, "Birbirimizle olan davranış ve ilişkilerimizde öğrenciye yakışır bir şekilde hareket etmeliyiz. İyi ve erdemli bir insan toplum içinde nasıl hareket edebileceğini bilir. Okul içinde ve okul dışında bazı arkadaşlarımız davranışlarına dikkat etmiyorlar. Özellikle erkek arkadaşlarımız sokakta kızlara laf atıp onları rahatsız etmektedirler. Dışarıdan yapılacak herhangi bir şikayet okulumuzun adını kirletmeye yeter de artar bile. Aynı zamanda kendi okulumuzda kız öğrenci arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız da öğrencilik çerçevesinde arkadaşlılklarda bulunmak gereklidir. Onlara kötü söz ve çirkin davranışlar bulunmaktan daima kaçınılmalıdır. Türk Milli Eğitimi'nin amaçları doğrultusunda öğrenci yetiştirebilmek Türk Milletinin karakter yapısına sahip öğrenciler yetiştirmek suretiyle sağlanır. Ancak bazı öğrencilerimiz kötü çevre koşulları ve bilgisizlikten kaynaklanan bir takım etkilerin altında kalarak okul disiplinine uymayan hareketler içerisine girmişlerdir. Sizlerin de katkılarıyla bu davranışları tespit ederek olumsuzlukların sebeplerini araştırarak çözüm yollarını bulacağız." dedi.
 
Okul Müdüdürü Mehmet Ala ise konuşmasında, katılıma önem vererek, yalnız mevzuatı uygulamak yerine, mevzuta çerçevesinde kalarak, yenilikler yapan ve yaşayanların görüşünü almak, onları da yapılacak uygulamaların içinde yer almalarını sağlamak amacıyla bu kişilerin de karara katılmaları sonucunda insan ilişikileri, iletişim, algılama, yapma ve yaptırma gibi konularda daha etkili olunacağını vurguladı. Müdür Ala şöyle dedi: " Böylece otoriter olmaktan çok etkili ve verimli bir yönetim anlayışı ortaya çıkar. Yönetim etkinliği içerisinde yer alanların daha saygın ve yaptırımcı olması gündeme gelir. Bozulan dengelerin yerine oturması da bu şekilde sağlanır. Bu da çağdaş yönetim anlayışının gereğidir."
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2006 Pazar 10:18:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?