3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Köy okullarında fidan dikme şenliği

Cumhuriyetin kuruluşunun 83.yılı münasebetiyle BTC Par Danışmanlık Erzincan Ofisi'nce boru hattı güzergahındaki 17 köy ilk öğretim okulunda “ Daha Yeşil Bir Türkiye İçin El ele Verelim, Umutlarımızı Fidan Olarak Yeşertelim” sloganıyla fidan dikme şenliği düzenlendi. 

Balıklı Köyü'nde okul öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen törende konuşan BTC Par Danışmanlık Erzincan Ofisi Saha Koordinatörü Mine Can Dumlar, proje kapsamındaki Erzincan’ın Çayırlı ilçesi Balıklı, Harmantepe, Yeşilyaka, Çaykent, Tercan ilçesi Akataş , Çadırkaya beldesi, Kızıltepe, Refahiye ilçesi Yurtbaşı köyleri ile Gümüşhane Kelkit ilçesi Yeniyol köyü olmak üzere toplam 17 köy ilköğretim okulu bahçesine bin 200 adet çam fidanı dikimin yapıldığını söyledi. Okulların dışındaki bir kısım köylere de çam fidanı dağıtımın yapıldığını vurgulayan Dumlar,” Burada amaç öğrencilerin sorumluluğuna ağaç fidanı verilerek onların ağaç sevgisini ve doğayı korumanın bilincine varmaları hedeflenmiştir. Ülkemiz için hayati önem taşıyan ağaçlandırma çalışmalarına tüm kamu kuruluşlarının da destek vermeleri gerekmektedir. Çünkü yeşil bir Türkiye hepimizin hedefi olmalıdır. İster dağda, ister bahçede olsun her dikilen fidan ülkemizin can damarıdır. Dağıtımı yapılan fidanlar okullarımızda düzenlenen fidan dikme şenlikleri kapsamında dikimi yapılmaktadır. 

Öğrencilere dikim öncesi uzman arkadaşlar tarafından ağaç dikimi, çevre ve doğa sevgisiyle ilgili bilgiler, verilmektedir.Cumhuriyetimizin 83.yılında geleceğimizin teminatı çocuklarımızla birlikte fidan dikmek çok güzel bir duygu. Öğrencilerimizin çevre sorunlarına duyarlılık göstererek bu tür çalışmalara katılmaları bizleri mutlu etmektedir. Gelin tohumu fidana, fidanı ağaca, ağacın ormana dönüştüğü bir Türkiye için fidan dikelim.Gelin çocuklarımızı fidan sevgisiyle büyütelim” dedİ.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 16:02:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?