4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

KÖYDES amacına ulaşıyor

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde yürütülen Köylerin Altyapısını Destekleme (KÖYDES) Projesi'nin Erzincan'daki son durumu hakkında Erzincan Valisi Ali Güngör başkanlığında değerlendirme toplantısı düzenlendi. 

Özel İdare Müdürlüğü'nde bugün gerçekleştirilen toplantıda yapılan konuşmalarda, Erzincan'da, 2005 yılında ve 2006 yılının ilk yarısında, içme suyu bulunmayan ya da içme suyu yetersiz olan yerleşim birimlerinin bu ihtiyaçlarının karşılanmasının yanısıra köy yolu ağında bulunan stabilize kaplama, sanat yapıları ve asfalt çalışmalarıyla köylerin standartlarını iyileştirmek için KÖYDES kapsamında başlatılan çalışmaların tüm hızıyla sürdürüldüğü kaydedildi. 

Vali Ali Güngör başkanlığında gerçekleştirilen ve İl Genel Meclis Başkanı Rıdvan Aydemir, Vali Yardımcısı Mithat Orhan ile 8 ilçenin kaymakamı ve Köy Hizmetleri Birimi Şube Müdürü Özkan Sarıer'in katıldığı toplantıda proje çalışmalarıyla ilgili Vali Yardımcısı Mithat Orhan bilgi verdi. 2005 yılı içerisinde gerçekleştirilen 43 adet iş için yaklaşık 1 buçuk milyon YTL harcandığını dile getiren Vali Yardımcısı Mithat Orhan, bu çalışmalar kapsamında 114 bin 900 metre ishale hattı, 400 metre enerji nakil hattı, 35 adet kaptaj, 23 adet maslak ve 30 adet depo yapılarak köylünün hizmetine sunulduğunu söyledi. 

2005 yılı köy yolu faaliyetleriyle ilgili de bilgi veren Vali Yardımcısı Mithat Orhan, 2005 yılı KÖYDES köy yolu programında yer alan 33 işin 30'unun bitirildiğini, 3 işin de inşaatının yüzde 50 seviyelerinde olduğunu söyledi. 2006 yılı köy yolu ve içme suyu çalışmalarının değerlendirmesini de yapan Mithat Orhan, 225 yol projesi ve 115 içme suyu projesi için bu yıl 24 milyon 846 bin YTL tahsis edildiğini açıkladı. Belirtilen miktarın iki etap halinde gönderileceğini de kaydeden Orhan, ilk etaplık kısım olan 7 Milyon 454 bin YTL'nin merkez ve ilçe köylere hizmet götürme birliklerinin hesaplarına aktarıldığını belirterek, 233 kilometre ikinci kat asfalt, 473 kilometre stabilize yol yapılacağını dile getirdi. 

Vali Yardımcısı Mithat Orhan'ın yaptığı bilgilendirmenin ardından konuşan Vali Ali Güngör de, Erzincan'da yatırımların aralıksız devam edeceğini ve susuz, yolsuz köyün kalmayacağını vurguladı.
.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2006 Perşembe 23:17:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?