3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

KÖYDES çalışmaları denetim altında

Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında Erzincan'ın Çayırlı İlçe Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından başlatılan yol çalışmaları denetim altına alındı. 

Çayırlı Kaymakamı Abdullah Akdaş, İlçe Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yaptırılmakta olan köy içme suları ve köy yolları yapım çalışmaları için yaklaşık 4 milyon YTL bir harcamanın yapılacağını belirtti. 

Akdaş, "Ülke genelinde uygulanmakta olan KÖYDES'in ilçemizde de amacına ulaşması için denetimlerimizi sürdürmekteyiz. Denetimler Köylere Hizmet Birliği'nde görevli İnşaat Mühendisi Tuna Güneş ile İnşaat Teknikeri Bülent Kayı tarafından yapılmaktadır. Belirli zamanlarda yollarda yapılan kontrollerde numuneler alınarak çalışmalarda kullanılan malzemelerin yeterliliği ve kalitesini araştırmaktayız. Bu çalışmalar, ihale yoluyla gerçekleştirilmektedir. Şu ana kadar 11 köyün ulaşımının sağlandığı 40 kilometrelik yolda staplize çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Ayrıca 8 köy yolunda da, 1.ve 2. asfalt kaplama ihalelerini de bugünlerde tamamlayacağız. Yapılan bu çalışmalar köylü vatandaşlarımız tarafından memnuniyetle karşılanmaktadır. 32 köyümüzün yaklaşık 10 kilometrelik yol ağını kapsayan bu projenin tamamlanmasıyla ilçemiz köylerinde yaşanan yol sorunu büyük oranda çözüme kavuşturulmuş olacak. Vatandaşa hizmet götürmek bizler için büyük bir anlam ifade etmektedir" dedi.
.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2006 Salı 14:37:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?