4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

KÖYDES köylünün yüzünü güldürdü

Erzincan'da, KÖYDES (Köylerin Altyapısını Destekleme) Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar köylülerin yüzünü güldürüyor. 

İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi ve Kaymakamlıklar tarafından yürütülen KÖYDES projesi kapsamında programa alınan 362 altyapı çalışmasından 88'inin tamamlandığı, 58'inin yüzde 70 seviyesini geçtiği, 216'sında da değişik oranlarda fiziki gerçekleşme sağlandığı belirtildi. 18 KÖYDES projesinin de ihale aşamasında olduğu Erzincan'da 2006 yılı sonu itibariyle bütün çalışmaların bitirilmesi hedefleniyor. 

Erzincan'daki KÖYDES çalışmaları kapsamında, 3 bin 5 kilometrelik köy yolu ağının, 437 kilometresinde stabilize kaplama, 252 kilometresinde birinci kat asfalt sathi kaplama ve 327 kilometresinde ise ikinci kat asfalt sathi kaplama çalışması sürüyor. 

Yolların stabilize kaplama çalışmalarının yüzde 80 oranında tamamlandığı ve ihale sözleşmelerinde belirtilen süre içerisinde tamamlanacağı, asfalt kaplama çalışmalarının da bu ay içerisinde tamamlanacağı kaydedildi. KÖYDES çalışmaları kapmasında ayrıca 129 köyün içme suyu problemini gidermek amacıyla çalışmaların sürdürüldüğü bu projelerden 18'nin tamamlandığı geri kalan projelerde çalışmaların yıl sonu itibariyle bitirileceği ifade edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 18:06:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?