4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Köylere hizmet çalışmaları devam ediyor

Erzincan İl Özel İdaresi Köylere Yönelik Hizmet Birimi tarafından, 2006 yılı yatırım programı kapsamında başlatılan çalışmalar devam ediyor. 

Erzincan İl Özel İdaresi Köylere Yönelik Hizmet Birimi Yetkilisi Özkan Sarıer, Erzincan'ın stratejik planının 2006-2008 yıllarını kapsamak üzere hazırlanarak İl Genel Meclisi'ne sunulduğunu belirtti. Sarıer, "Yatırım programı çalışmalarımız stratejik plan hedeflerine uygun olarak sürdürülmektedir. Bu çalışmalar çerçevesinde olmak üzere köy içme suyu ve yol sektörlerindeki uygulamalar ağırlıklı olarak KÖYDES projesi dahilinde sonuçlandırılacaktır. İl Özel İdaresi yatırım programında ise köy yollarının bakım ve onarımları yapılmakta olup, yollarımız sürekli olarak ulaşıma açık tutulmaya çalışılmaktadır. İçme suyu sektöründe yine İl Özel idaresi imkanlarıyla köy içme sularının yenileme ve geliştirme gibi talepleri limitler dahilinde karşılanmaya çalışılmaktadır. Köylerin kanalizasyon taleplerinin karşılanması özellikle çevre faktörlerine dikkat etmek suretiyle incelemektedir. Tarım sektöründe ilimiz deki sulu tarımın desteklenmesi amacıyla bir taraftan yeni sulama tesisi projeleri üretilirken diğer taraftan da mevcut sulama tesislerinin bakım ve onarım çalışmalarına devam edilmektedir. Bu amaçla ilgili köylere malzeme yardımı yapılmaktadır" dedi. 

Sarıer, yapılan tüm mahalli müşterek hizmet taleplerinde İl Özel İdaresi'nin makine araç ve personel imkanlarından faydalanılarak maliyetin düşürülmekte olduğunu, gönüllü köy katılımına öncelik verildiğini ve idarenin imkanlarıyla yapılması mümkün olmayan hizmetlerin ise hizmet alımı yöntemiyle gerçekleştirildiğini vurguladı. Sarıer, "İl Genel Meclisi tarafından kabul edilen yatırım programında, 7 adet yeni yerleşim yeri etüt projesi, 94 adet içme suyu etüt projesi, 27 adet kanalizasyon projesi, 37 adet yol onarım ve stabilize işine ilaveten 500 kilometre malzemeli bakım, 2 bin kilometre greyderli bakım, 300 kilometre asfalt bakımı yer almaktadır. Ayrıca 5 adet içme suyu işine limitler dahilinde malzeme yardımı yapılması, tarım sektöründe ise 18 adet sulama tesisine malzeme yardımı, bir köyümüze kanalizasyon yapımı ile 3 adet tesis yapımı, 2006 yılı yatırım programı dahilinde olup çalışmalarımız devam etmektedir" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2006 Çarşamba 15:14:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?