4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

KPSS kuyruğu bunalttı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ortaöğretim ve ön lisans mezunları için yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) başvurular sona erdi. 

Erzincan'da Meslek Yüksek Okulu bünyesinde bulunan ÖSYM Sınav Merkezi'nde ve KPSS başvurularını kabul eden 8 ilçe merkezinde başvuruların son gününde büyük yoğunluk yaşandı. Özellikle Erzincan'da sınava girmek isteyen adaylar müracaatlarını son güne bırakınca, hem kendileri, hem de son 2-3 günden bu yana 10-12 saat boyunca aralıksız çalışan görevliler bunaldı.

Sınav için başvuran her bir adayın işleminin ortalama 2 dakika sürdüğü ÖSYM Sınav Merkezi'nde görevliler, dün yaklaşık 300'ü aşkın adayın işlemini yaptı. 

Başvuruların son günü olan bugün de sabahın erken saatlerinde mesaiye başlayan ÖSYM Sınav Merkezi görevlileri, daha önce randevu verdikleri adayların işlemlerini öğle saatinde de ara vermeden sürdürdü. ÖSYM Erzincan Sınav Merkezi Yöneticisi ve Erzincan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Şakir Bayındır, sınav merkezinde ÖSYM'ye bağlı bir bilgisayar bulunduğunu ve bu bilgisayar üzerinden işlem yapıldığını belirterek, sıkışıklığın kendilerinden kaynaklanmadığını söyledi. Adayların işlemlerini son güne bırakmasının sıkışıklığa neden olduğunu ve görevlilerin iş yükünü belli birkaç güne yoğunlaştırdığını kaydeden Prof. Dr. Şakir Bayırdır, buna rağmen hiçbir adayın mağdur olmaması için çaba gösterdiklerini dile getirdi.
.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2006 Çarşamba 22:18:06
Güncelleme :29 Haziran 2006 Perşembe 10:57:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?