3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Küpesiz kurbanlık satana ceza

Erzincan Tarım Müdürlüğü'nce, şap aşısı yapılmayan ve nakil belgesi bulunmayan kurbanlıkları taşıyanlara 823 YTL'den, bin 647 YTL'ye kadar para cezası uygulanacağı ve araçlarının en az 3 ay trafikten men edileceği açıklandı. 

Erzincan Tarım İl Müdürü Abdülbaki Şahin konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hayvan hareketliliğinin arttığını, bununla birlikte hastalıkların da yaygınlaştığını söyledi. Vatandaşların dini vazifelerini yerine getirirken, salgın hastalıklarla karşılaşmalarını önlemek istediklerini belirten Abdulbaki Şahin şunları söyledi; ''Vatandaşlarımızın dini görevlerini yerine getirirken, salgın hastalıkların yayılmasının önlenmesinde büyük önem var. Sevk edilecek hayvanlara belediye sınırları içinde belediye başkanlıklarından, köylerde ise muhtarlardan 'Menşei Şehadetnamesi' almaları ve hayvanların kulak küpe numaraları yazılmalıdır. Nakiller sırasında hayvanların şap aşılı olup olmadığına da bakılacaktır. Nakil belgesi ve kulağında küpe olmayan büyükbaş hayvanların kurbanlık olarak sevklerine izin verilmeyecek. Şap aşısı yapılmayan ve nakil belgesi bulunmayan kurbanlıkları taşıyanlara ve satmaya çalışanlara 823 YTL' den, bin 647 YTL' ye kadar para cezası uygulanacak ve araçlar en az 3 ay trafikten men edilecek.'' 

Abdulbaki Şahin, büyükbaş hayvanların kurban olarak kesilmelerinin ardından, bilgisayar veri tabanından düşülmeleri için küpelerinin Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlükleri veya ilçe tarım müdürlüklerine teslim edilmesini istedi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 14:14:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?