4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Kuralar çekildi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ve Erzincan Belediyesi'nin işbirliğiyle Çarşı Mahallesi'nde yaptırılan 720 konutun sahipleri, 13 Şubat Kapalı Spor Salonu'nda çekilen kurayla belirlendi.
2005 yılı Temmuz ayında temeli atılan ve bu yıl Temmuz ayında sahiplerine teslim edilecek konutlara toplam 3 bin 545 kişi müracaat etti. Müracaat sayısı konut sayısının 5 katına yakın olması sebebiyle konutların sahipleri, 13 Şubat Kapalı Spor Salonu'nda noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi. Erzincan 2. Noter Başkatibi Ayhan Özkaçak'ın kuraların çekileceği torbaları ve topları kontrol etmesinin ardından saat 11.00'de başlayan kura çekiminde ilk konut sahibini Belediye Başkanı Mehmet Buyruk belirledi. Başkan Buyruk'un çektiği ilk iki numara, müracaat sayısından fazla olunca ancak 3. çekilişte konutların ilk sahibini belirledi. Belediye Başkanı Buyruk'un ardından Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ve AK Parti İl Başkanı Yüksel Çakır da 2. ve 3. ev sahipleri belirledi. Daha sonra TOKİ görevlileri tarafından sürdürülen kura çekiminde 2 bin 294 kişinin müracaat ettiği K6 tipi brüt 130 metrekarelik 352 adet konutun sahipleri yaklaşık 4 saat içerisinde belirlendi. Bin 251 kişinin müracaat ettiği K1 tipi brüt 106 metrekarelik 368 adet konutun sahipleri ise saat 15.30'da verilen molanın ardından devam eden kura çekimiyle belirlenmeye başladı.
Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı kura çekiminde ev sahibi olan bazı vatandaşlar sevinçlerini yakınlarıyla paylaşırken bazıları da kendisine ev çıkması için Kur'an okuyup dua etti. Kura çekimine ilginin aşını olması ise özellikle spor salonunun önündeki seyyar satıcılar ve simitçilere yaradı.
.
Yayın Tarihi : 5 Mart 2006 Pazar 01:41:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?