4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Kütüphaneye ilgi giderek artıyor

Erzincan Kültür ve Turizm İl Müdürü Metin Çankaya, İl Halk Kütüphanesi kayıtlarına göre okuyucu sayısının bir önceki yıla oranla artış gösterdiğini belirtti. 

Yeni sezona AB standartlarında hizmet verebilmek için yeniliklere başladıklarını vurgulayan Müdür Metin Çankaya," Amacımız teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek kütüphanecilikteki vizyonumuzu büyüterek çağdaş hizmet sunabilmektir. Bu doğrultuda bir çok yeni çalışmaya imza attık. Kütüphanemizde aylık ortalama 10 bin kişiye hizmet veriyoruz"dedi. Kütüphane bünyesindeki10 bilgisayardan oluşan internet erişim merkezinin okuyucu sayısına olumlu katkı sağladığını vurgulayan Çankaya," Bu yaz sezonunda KPSS'ye hazırlanan okuyucularımız merkezimize yoğun ilgi gösterdi. Geçtiğimiz yıl kütüphanemize bin 860 çocuk, 3 bin 924 yetişkin yerleşik ödünç kitap merkezinden yaralanırken, gezici kütüphanede ise 74 bin çocuk, bin 560 yetişkin vatandaş ödünç kitap servislerimizden yararlandılar.Bu yılın ilk 10 ayında ise kütüphanemizden faydalanan okuyucu sayısı 70 bin olarak belirlendi. Kütüphanemizde merkezi sınavalara hazırlık ile OKS ve ÖSS için hazırlık kitaplarını da bulunduruyoruz. Amaç, merkezi sınavlarda imkanları iyi olmayan öğrencilere destek sağlamaktır. Her türlü yeniliğe açık bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz"diye konuştu. 

GEZİCİ KÜTÜPHANEDE 5 BİN KİTAP BULUNUYOR 

Kütüphane bünyesinde bir süre önce internet bölümünün de hizmete girdiğini vurgulayan Çankaya,"Bu sayede kullanıcılarımıza ücretsiz internet erişimi sağlıyoruz. Ayrıca kütüphanemizde bulunan kitapların envanterlerini Kültür Bakanlığı sietsindeki kütüphaneler bölümüne kaydederek kullanıcı sayısını internet ortamında yaygınlaştırıyoruz. Kitaplarımızla ilgili dökümler, 'kütüphane.org.tr' adresinden temin edilebilir. Gezici kütüphanemizde yaklaşık 5 bin adet kitap bulunuyor. Kentin en uzak bölgelerindeki okulların öğrencilerine yeni eğitim ve öğretim yılında da yaygın bir şekilde bu hizmeti sunacağız. Önemli olan kitap okuma alışkanlığını kazandırmak ve okumayı sevdirmektir. Okumak ve araştırmak isteyen herkesi kütüphanemize bekliyoruz".şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2006 Pazartesi 13:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?