4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Öğrencilere psikolojik destek eğitimi

Erzincan'ın Ulalar Beldesi'nde 13 Mayıs 2006 tarihinde, terör örgütü tarafından Atatürk Mahallesi Muhtarı Erdal Türkmen'in garajına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden 4 çocuğun okul arkadaşlarına psikolojik destek veriliyor.
 
Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan program çerçevesinde, olayda hayatını kaybeden Ulalar Sancak İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencileri Umut Türkmen ve Mert Celep ile 5. sınıf öğrencisi Cem Celep ve 6. sınıf öğrencisi Ali Oğuz'un sınıf arkadaşlarına yaşanan üzücü olayın etkisinden kurtulmaları için "Travma Sonrası Stres Bozukluğu" adı altında psikolojik destek eğitimleri verilmeye başlandı. 

Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Murat Yıldırım, gerçekleşen üzücü olayda hayatlarını kaybeden çocukların okul arkadaşlarında, "Travma sonrası stres bozukluğu" meydana geldiğinin tespit edildiği ve konunun kendilerine iletilmesinin ardından böyle bir çalışma içine girdiklerini söyledi. Psikolojik destek eğitimlerinin 3 gün boyunca süreceğini belirten Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Murat Yıldırım, verilen eğitimde öğrencilerin bu olayın unutulması gerektiğinin çeşitli yöntemlerle kendilerine anlatılacağını kaydederek, amaçlarının öğrencilerin tekrar normal düşünce ve yaşam akışını geri getirmek ve hayatlarını normal bir düzen içinde sürdürmelerini sağlamak olduğunu bildirdi. 

Eğitimlerin, Erzincan genelinde görev yapan 12 rehber öğretmen eşliğinde 3 öğrenci oturumu şeklinde düzenleneceğini ifade eden Yıldırım, öğrencilerin duygu ve düşüncelerini boşaltmalarını sağlayan bir çalışma yöntemi uygulanacağına ifade ederek, "Oturumlarda çeşitli oyunlarla öğrencilerin olumsuz davranışlarını ortaya çıkartılıp bu davranışların yok edilmesi sağlanacak. Kullanılan bu yöntem 1999 Marmara depreminden sonra öğrencilere yönelik uygulandı ve çok başarılı sonuçlar alındı" diye konuştu. Yıldırım ayrıca, söz konusu psikolojik destek eğitimlerinin öğrenci velilerine de verilebileceğini sözlerine ekledi. 

Öte yandan olayda hayatını kaybeden Cem Celep ve Ali Oğuz'un arkadaşları, çiçeklerle süsledikleri sıralarına kimsenin oturmasına izin vermiyor.
.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 15:19:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?