4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Okulda haraç iddiası

Erzincan'daki bir lisede öğrenim gören kız öğrenci, kendisinden haraç istediklerini öne sürdüğü 3 kız arkadaşı tarafından hastanelik edildi. 

Edinilen bilgiye göre, Erzincan Lisesi'nde bugün meydana gelen olayda, 18 yaşındaki E.T, aynı sınıfta öğrenim gören ve kendisinden haraç istediklerini iddia ettiği S.O. (17), A.E. (17) ve S.K.'dan (17) şikayetçi oldu. Babası Y. T. ile birlikte Şehit Enes Bediz Polis Merkezi'ne giderek arkadaşlarından şikayetçi olan E.T. polis ekipleri tarafından Erzincan Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne gönderildi. E.T. Acil Servis'te tedavi altına alınırken, Erzincan Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın da hastaneye giderek öğrenci ve öğrencinin babası Y.T.'den olay hakkında bilgi aldı. Olayla ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yalçın, E.T.'nin, aralarında daha önce problem bulunduğu öğrenilen 3 kız öğrenci tarafından darp edildiğini belirterek, olayla ilgili inceleme yaptıklarını söyledi. 

Kızının, kendisini döven öğrencilerle yaşadığı problemler olduğunu anlatan baba Y.T, daha önce okul yöneticilerine konuyla ilgili şifahi olarak bilgi verdiğini, ancak yeteri kadar ilgilenilmediğini öne sürdü. E.T. ise, kendisini döven kız öğrencilerin daha önce kendisinden para istediklerini, parayı vermemesi sebebiyle kin beslediklerini belirterek, "Ben babama konuyu illetim, babam da yeterince ilgilenmeyince üzerime gelmeye başladılar. 2-3 günden bu yana da içki içip okula geliyorlar. Bugün de beden eğitim dersinde soyunma odasına giderken biri arkamdan saçıma yapıştı, biri tekmeledi. Diğerleri de tekme tokat bana vurmaya başladılar. Okul müdür yardımcısının olaylardan bilgisi vardı, ancak hiçbir şekilde ilgilenilmedi" şeklinde iddiada bulundu. 

Hastanede öğrenci ve velisiyle görüştükten sonra Erzincan Lisesi'ne giden İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın, basın mensuplarına yaptığı ikinci açıklamada, yaşandığı iddia edilen olayların okul idaresine intikal dahi ettirilmediğini vurguladı. Aydın Yalçın, konunun abartıldığı kadar büyük olmadığını, olayın çirkin bir komplo olduğunu dile getirdi. İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Bürosu ekipleri tarafından ifadeleri alınan S.O, S.K. ve A.E.'nin yapılan ilk incelemelerinde alkollü olmadıkları bildirildi. 

Vali Ali Güngör de, olayı üzüntüyle karşıladıklarını kaydederek, "Olayda isimleri geçen şahısların yapılan tahlil sonuçlarında alkollü olmadıkları anlaşılmıştır. Bu söylentiler de bizi derinden üzmüştür. Bu gibi kavgalar adliye koridorlarında ve spor sahalarında meydana geliyor. Büyütecek bir durum yok. Onlar bugün kavga ederler yarın da kol kola gezerler" dedi.
c
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 19:17:31
Güncelleme :2 Kasım 2006 Perşembe 19:19:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Emre KARAGÜLMEZ IP: 88.231.163.xxx Tarih : 4.01.2007 16:29:50
bu kişi benim sınıfımda haraç feln yok tamamen yalan zaten sınıfça dıslandı ve baska sınıfta kendisi su an.bunlar erzincan lisesinin adını kotüye çıkarmak isteyen kişilerdir...