3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Önce KÖYDES, şimdi BELDES

AK Parti Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya, 2004 yılında uygulanmasına başlanılan ve büyük mesafeler katedilen Köydes'ten(Köy Altyapılarını Destekleme Projesi) sonra Beldes Projesi'nin (Belediyelerin Altyapılarını Destekleme)hayata geçirileceğini açıkladı. 

Karakaya, nüfusu 10 binin altında olan belediyelerin yol, su, kanalizasyon ve benzeri altyapı ihtiyaçlarının Beldes projesi kapsamında çözüme kavuşturulacağını ve bu amaçla 300 milyon YTL kaynak aktarıldığını söyledi. 

2007 yılında hayata geçirilecek olan Beldes Projesinin kanalizasyon, yol ve su gibi altyapı sorunların çözümünde önemli rol oynayacağını vurgulayan Karakaya, "Hükümetimiz yolu ve suyu medeniyetin bir ölçüsü olarak görmektedir. Çağdaş medeniyetlerle yarışabilmek için yurdumuzun hiçbir köşesinde yolsuz ve susuz köy kalmaması için Köydes Projesini uygulamaya koyan hükümetimiz, şimdide önümüzdeki 2007 yılında yeni bir proje olan Beldes(Belediyelerin Alt Yapılarını Destekleme ) projesini uygulamaya koyacak. Beldes Projesi nüfusu 10 binin altında olan belediyelerin yol, su ve kanalizasyon gibi altyapı ihtiyaçlarının giderilmesi için uygulamaya konulacak bir projedir. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan küçük belediyeler İller Bankası gelirleri dışında bir geliri bulunmamaktadır. Burdan gelen gelirle personelinin maaşını mı versin, yatırım mı yapsın veya halkın beklediği hizmetlere mi cevap versin?. Hükümertimiz bu olayı çok iyi bildiği için Beldes Projesini hayata geçirmeyi uygun gördü"dedi. 

300 MİLYON YTL ÖDENEK AKTARILDI 

Proje kapsamına giren başta belde belediyeleri olmak üzere 10 binin altında nüfusa sahip ilçe belediyelerinin altyapı ile ilgili projeler için gerekli parasal kaynağın İl Özel İdareleri ve Köylere Hizmet Götürme birliklerine tahakkuk ettirilerek kullandırılacağını kaydeden Karakaya," 2007 yılında Beldes Projesinde kullanılmak üzere Merkezi Yönetim Bütçe kanun Tasarısına 300 milyon YTL ödenek koymuştur. Ülkemiz genelinde nüfusu 10 binin altında olan belediyeler yapacakları projeler ile Beldes'ten yararlanabileceklerdir. Erzinacan'da nüfusu 10 binin altında olan ilçe ve belediyelerimiz yol, su, kanalizsyon gibi projelerini şimdiden hazırlayarak Beldes'in 2007 yılında uygulanmasıyla gündeme getirmeleri belediyelerimize kolaylık sağlayacaktır. Bu konuda bizlerde iktidar ve muhalefet ayrımı yapmadan ilimizdeki 26 belde belediyemize yardımcı olacağız. Özellikle belde belediyelerimizin sınırları içinde kalan, önceleri köy statüsünde iken mahalle olan yerleşim yerlerimizin belde belediyelerimizce çözümünde çekilen altyapı sorunu Beldes projesiyle çözüme kavuşturulacaktır. Bu proje deki hedefimizde özellikle belde belediyelerimizin il veya ilçe merkezi bağlantılarını sağlayan yollarının asfaltlanması, yolu veya suyu olmayan mahallesinin bu sorunlarının giderilmesidir"diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2006 Pazar 15:24:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan ÖZDEMİR IP: 85.98.64.xxx Tarih : 2.12.2006 00:01:20
sayın vekilim öncelikle konu hakındaki görüşünüzden dolayı teşekür ederim.ancak endişelerimiz devam ediyor umarım endişelerimizde yanılırız zaman herşeyi gösterecektir.beldesin harcama yetkilisi kim olacak kaymakamı, valimi,bakanlıkmı,konuhakında herhangi bir görüş okuyamadım.saygılarımla.Hasan özdemir çakırhüyük belediye başkanı adıyaman