4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Polisin mültecilere misafirperverliği

Avrupa ülkelerine gitmek için yasadışı yollardan Türkiye'ye giren ancak kendilerini taşıyan minibüsün 25 Ağustos tarihinde kaza yapması sonucu güvenlik güçlerine yakalanan yabancı uyruklu 41 kaçak şahıs, 45 gündür sınır dışı edilmek için Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor. 

İran sınırından Türkiye'ye giren 36'sı Pakistan, 5'i Bangladeş uyruklu toplam 41 kaçak, yakalandıkları günden itibaren Erzincan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne ait "Muhafaza Ünitesi"nde gözaltında tutuluyor. İran sınırından ülkelerine gönderilmeyi bekleyen kaçakların insani ihtiyaçları ise Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki polis müdürleri, şefleri ve memurların yanı sıra hayırsever vatandaşların katkılarıyla karşılanıyor. Gözaltındaki kaçakların bazıları polis araçlarıyla götürüldükleri Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne ait sahada temiz hava alırken, bazıları ise futbol oynayarak zaman geçiriyor. 

Bu arada, birçoğu oruç tutan kaçakların iftar ve sahur yemeklerine hayırsever vatandaşlar da katkı sağlarken, polisler tarafından hazırlanan iftar kumanyaları ise sıraya giren mültecilere tek tek dağıtılıyor. Gördükleri misafirperverlikten memnun oldukları gözlenen 41 mültecinin, bugün saat 23.00 sıralarında sınır dışı edilmek üzere Ağrı iline gönderileceği belirtildi. 
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 17:44:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet anıl can IP: 78.160.40.xxx Tarih : 13.01.2008 10:43:28

bu site misafirperverlikle alakası yok.Ama sizlere bu fırsatı verdiğiniz için teşekür edr saygılarımı sunarım