3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Rahat yaşam projesi

Erzincan'ın Tercan İlçesi'nde, "zarar ediyor" gerekçesiyle kapatılan, özelleştirme idaresince satışa çıkarılınca da alıcı çıkmadığı için de Tercan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne bedelsiz olarak devredilen Sümer Holding A.Ş.'ye ait ayakkabı fabrikası, "Son Dönem Rahat Yaşama Mahallesi" projesi kapsamında, zor yaşam koşulları içerisindeki vatandaşların kalabilecekleri bir mekan olarak düzenleniyor. 

Kaymakam İlhami Aktaş, "Son Dönem Rahat Yaşama Mahallesi" projesiyle yardıma muhtaç insanlara yardım etmeyi planlıyor. Kaymakam Aktaş, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, projenin amacının muhtaç durumdaki insanların bundan sonraki yaşamlarını artık huzur ve refah içerisinde geçirmelerini sağlamaları olduğunu belirtti. 

Kaymakam Aktaş, "Söz konusu projeyle ilçe merkezi başta olmak üzere belde ve köylerinde yaşam mücadelesi veren, yaşlı, hasta, kimsesiz ve gelir düzeyi düşük veya geliri olmayan vatandaşları tespit ederek, fabrika bahçesinde bulunan 55 adet lojmanın onlara tahsis edilmesini planlıyoruz. Projede lojmanların bakım ve onarımının yapılması, burada kalacak insanlara hizmet verecek olana hizmetli, bakıcı ve aşçı gibi personelin alımı bulunmaktadır. Ayrıca ihtiyaç duyulduğunda ücretsiz olarak Tercan Sağlık Grup Başkanlığı tarafından vatandaşlar muayene edilerek, hasta olanlar tedavileri yapılacaktır. Hazırlanan ihtiyaç malzemeleri her evde 1 kişi olabilecek şekilde düşünülmüş olup, bu vatandaşlara günlük 3 öğün yemek verilecek ve yemek malzemeleri de vakıf tarafından karşılanacak. Projenin toplam yatırım tutarı 1 milyon 108 bin 448,92 YTL, talep edilen miktar ise 448 bin 443,392 YTL, öz kaynak ise 620 bin YTL" dedi. 

Proje kapsamında, yaşlı insanlara yönelik olarak yatacak yeri olmayanlara yatacak yer temini, sıcak bir yuvaya hasret insanlara sıcak bir ortam, sıcak bir yemeğe hasret olanlara sıcak bir yemek ve sağlıktan tamamen yoksun insanlara ise sürekli sağlık kontrollü bir ortamın sunulacağını vurgulayan Kaymakam Aktaş, daha sonra şu bilgileri verdi: 

"Kimsesiz insanları bayramlarda kendilerini ziyaret edecek olan birilerine kavuşturmak, maddi durumu iyi olan vatandaşlarımızın fitre, zekat ve kurban derilerini verebileceği gönül rahatlığıyla yardımlarını yapacağı bir yer oluşturmak, diğer vatandaşlarımıza yönelik ise genç yaşlarda eşini kaybetmiş ve küçük çocuklarıyla başbaşa kalıp evinde çalışabilecek kimsesi olmayan dul kadınlarımıza rahat bir ortam hazırlamak, evli fakir ve işsiz insanlara günlük ihtiyaçlarını karşılayamaz durumdayken bir de ev aramak ya da ev kirası vermek gibi ikinci bir külfet yaşamamalarını sağlamak bizim amacımız. Bir nevi huzurevi olacak bu mahallenin projesinin kabul edilmesiyle ilçe merkeziyle bağlı belde ve köylerindeki yardıma muhtaç vatandaşlarımız aradıkları huzura kavuşacaklardır."
.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2006 Pazar 12:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali FETVACI IP: 85.98.124.xxx Tarih : 13.06.2006 14:52:21
zarar ediyor gerekçesi ile özelleştirme kurulu tarafından satışa çıkarılan bu işletmenin alıcısı çıkmadığından devri Kaymakam bey sayın İlhami AKTAŞ bey tarafından uygun görülmüş ise bölgeye ve memleketimize hayırlı olur inşallah.Ancak bu tesisin emeline uygun hizmet etmesi için ya sayın kaymakam beyin tayini durdurulması gerek yada gelecek kaymakam beyin sayın ilhami aktaş gibi tercanı severek çalışan biri olması gerek