3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Sağlık hizmetlerine Kızılay desteği

Erzincan Kızılay Tıp Merkezi'nde 2006 yılının 10 aylık döneminde yaklaşık 200 bin kişiye sağlık hizmeti verildiği belirtildi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Kızılay Derneği Erzincan Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Parmaksızoğlu, kurum olarak her zaman vatandaşın yanında ve hizmetinde olduklarını ifade ederek, Kızılay'ın, sağlık hizmetlerindeki kalite ve çeşitliliğini her geçen gün artırdığını söyledi. 

Erzincan Kızılay Tıp Merkezi'nde günde ortalama 400 kişiye sağlık hizmeti verdiklerini, bu rakamın yıl boyunca 200 bin kişiyi aştığını bildiren Yrd. Doç Dr. Ömer Parmaksızoğlu, "Tıp Merkezi'nde 17'si uzman hekim olmak üzere toplam 70 personelle hizmet veriyoruz. Kurumumuzun müşteri portföyüne baktığımızda, Erzincan'ın yanısıra Bayburt, Gümüşhane, Tunceli ve Sivas'ın bazı ilçelerinden gelen hastalara da sağlık hizmeti verdiğimiz görülüyor. Personelimizin yapmış olduğu özverili çalışma ve güler yüzlü hizmetle adeta 'Bölge Hastanesi' konumuna geldik. Bu arada Erzincan'da bütün kesimlerin sağlık hizmetlerimizden faydalanması için bazı çalışmalar içine girdik. Bu çalışmaları da en kısa sürede tamamlayarak kamuoyuyla paylaşacağız." diye konuştu. 

"KAN BAĞIŞI ÇOK ÖNEMLİ" 

Kızılay'ın en önemli hizmetlerinin başında kan hizmetleri geldiğini hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Ömer Parmaksızoğlu, "Kan, kaynağı insan olan ve elde edilmesi için başka bir alternatifi olmayan bir tedavi aracıdır. Her vatandaşın bu konuya büyük hassasiyet göstermesi gerekir. Kan vererek başkalarının hayatını kurtarabiliriz. Olası trafik kazalarında 5-10 ünite, by-pass ameliyatlarında 4-8 ünite, mide kanamalarında 3-20 ünite ve Talasemi gibi kan hastalıklarında ayda 1-5 ünite kana gereksinimi oluyor. 50 kilogramın üzerinde 18-65 yaş arasındaki sağlıklı her birey, 3 ay aralıklarla yılda 4 kez kan bağışlayabilir. Kan bağışı konusunda sorunun bir parçası olmak istemiyorsak, çözümün bir parçası olalım.'' dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2006 Pazartesi 11:21:27
Güncelleme :20 Kasım 2006 Pazartesi 11:24:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?