4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Şehirde çevre düzenlemesi yapılıyor

Erzincan Belediyesi "Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında başlattığı çevre düzenlemesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Yürütülen çalışmalar konusunda açıklamalarda bulunan Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Tuygun, belediyenin bu projeye büyük bir yatırım yaptığını belirterek, muhtarlıklarla koordineli olarak yürütülen çalışmalar doğrultusunda dağıtılan broşürlerle konutların dış cephe boyalarının sahipleri tarafından, çevre düzenlemesinin de belediye tarafından yapılacağının belirtildiğini söyledi. 

Başkan Tuygun açıklamasına şöyle devam etti: "1992 depreminin ardından geçici iskan olarak acilen yapılan bu konutların denetimleri de yeterince yapılamadı. Çünkü insanlar deprem sonrası çadırlarda yaşadığından acilen konutlara taşımaları gerekiyordu. Yılların ihmaliyle bu duruma gelinmiştir. Çünkü zaman içerisinde bir yönetim olmadığı için vatandaşlar buraları boş bir arsa gibi kullanmışlar. Yaklaşık 7 ay önce bu çalışmanın başlatılması için hazırlık yapılması yönünde belediyemizce karar alındı. Biz bu zamanı araştırma ve hazırlıkların tamamlanmasıyla sürdürdük. Bir süre öncede 1992 depreminin ardından geçici iskan olarak yapılan ABC ve İçtaş konutlarının çevre düzenlemesi çalışmalarına başladık. Park Bahçe ve Fen İşleri Müdürlüğümüz bu bölgede iyi bir çalışma yürüterek çevre düzenlemesi ve altyapı sorununu çözecek. Vatandaşlarımızda boya işini çözüme kavuşturacak".
.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 15:15:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih coşğun IP: 213.254.144.xxx Tarih : 1.06.2006 08:47:20
Erzincan belediyesi başkan ve yardımcılarını yılardır ihmal edilen sorunları birbir çözerek erzincan halkını onurlandıran ,bu başarılı çalışmaların dan dolayı tebrik ediyor, çalışmalarının devamını diliyorum. fatih coşğun