3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Semazenler büyüledi

Erzincan Belediyesi tarafından organize edilen Ramazan etkinliklikleri çerçevesinde gerçekleştirilen semah gösterileri vatandaşları büyüledi. 

13 Şubat Kapalı Spor Salonu'nda dün akşam düzenlenen program saat 21.30'da Belediye Başkanı Mehmet Buyruk'un konuşmasıyla başladı. Erzincan Belediyesi'nin özellikle Ramazan ayında insanlar arasındaki kaynaşmanın daha üst seviyelere çıkması için bu tür etkinlikler tertiplediğini ifade eden Başkan Mehmet Buyruk, benzer organizasyonların sürüceğini söyledi. Programda daha sonra Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Seyfullah Kaban ve Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayhan Uçar şiir okudu. 

Programda daha sonra Konya Mevlana Semah Ekibi'ne mensup solistlerin tasavvuf musikisi eşliğinde ilahiler okumasıyla devam etti. İlahilerin ardından Konya Mevlana Semah Grubu yaklaşık bir saat süren bir gösteri yaptı. Salonu dolduran yaklaşık iki bin kişi tarafından hayranlıkla izlenen semah grubunun gösterisi büyük beğeni topladı. 

Programa, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk'un yanısıra İl Emniyet Müdürü Ahmet Çimen, bazı ilçe ve belde belediye başkanları da katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2006 Cumartesi 11:03:29
Güncelleme :30 Eylül 2006 Cumartesi 12:06:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahmut k.o IP: 85.96.71.xxx Tarih : 15.10.2006 17:33:32
belediye baskanımız sayın Mehmet BUYRUK' u canı gönülden kutluyorum gerek kültürel gerek sosyal etkinliklerde cok basarılı ve sehrimizde coğu seyi daha modern temiz hale getirmistir basarılarının devamını diliyorum bir dönem daha koltukta görmek istiyorum..