3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Sokak çocukları derneği ilgi bekliyor

Erzincan'da sokak çocuklarını olumsuz risk altından kurtarmak amacıyla 2004 yılında kurulan Gençleri Spor ve Eğitim Yoluyla Topluma Kazandırma ve Koruma Derneği'nin vatandaşların ilgisini beklediği bildirildi. 

Dernek Başkanı atletizm antrenörü İlyas Meral, derneğin bir yıl içerisinde yetiştirdiği birçok sporcu ile Erzincan'ı en iyi bir şekilde temsil ettiğini belirtti. Meral, " Atletizm Federsayonu'nun 2006 yılı faaliyet programında yer alan çeşitli yarışmalara katılan kulübümüz sporcularından Nurettin Dağdelen uluslararası Yılmaz Sazak Yaş Grupları Şampiyonası'nda 100 metre ve uzun atlamada dünya ikincisi, Olcay Aydemir dekaltonda, Ekrem Karan bin 500 metre engelli atlamada, Orhan Çeren 800 metrede ve Arif Dede de 500 metrede Türkiye şampiyonu olarak Erzincan'ı eniyi şekilde temsil ettiler"dedi. 

Meral," Proje sonucunda spora kazandırdığımız çocuklarımızın uluslararası düzeyde yarışabilir duruma gelmeleri neticesinde derneğimiz bünyesinde Sokak Çocuklarını Topluma Kazandırma Spor Kulübünü kurduk. Tüm imkansızlıklara rağmen kulübümüz sporcularının büyük bir özveri göstermeleriyle büyük başarılara imza attık. Türk sporuna sporcu yetiştirmenin yanında gelecekte toplumun korkacağı potansiyel suçlu haline gelmiş gençlik değil, kendinden emin, bedenen ve ruhen saplıklı, güvenilir bir gençlik yetiştirmeye çalışıyoruz. 

Ancak maddi ve manevi gelirimiz ve desteğimiz yoktur. İl bazında girişimlerde bulunduğumuz, dilekceyle müracat yaptığımız kurumlardan bırakın yardım almayı, dilekcemize cevap bile vermediler. Kulüp olarak malzeme sıkıntısı yüzündan faaliyetlerimiz tıkanma noktasına gelmiştir. Başarılı olan sporcularımıza ödül verilmesi gerekirken, sokak çocuğu muamelesine tabi tutularak tebrik bile edilmiyor. Buna rağmen dernek olarak hizmete devam edeceğiz"diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 11:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ünsal bakansız IP: 212.175.112.xxx Tarih : 14.10.2006 11:10:43
ilyas bey sizi yakından tanıyan biri olarak çalışmalarınızı destekliyorum.görüşelim unsalxn1@hotmail.com