4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Sokakları genişletme çalışmaları

Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, 2006 yılı faaliyet programı kapsamında başlatılan çalışmalarla Erzincan'da dar ve düzensiz hiçbir sokağın kalmayacağını söyledi. 

Kısıtlı imkanlarla 123 bin nüfuslu bir ile hizmet verme savaşı içinde olduklarını ifade eden Başkan Buyruk, "Parolamız dürüst yönetim, akıllı hizmettir. Belediye olarak planlı ve programlı bir çalışmayla hizmetin en iyisini vermeye çalışıyoruz. Attığımız her adımın insanımız için olduğunun bilincindeyiz" dedi. 

Uygulamaya konulan çalışma programı kapsamında başlatılan altyapı çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü vurgulayan Başkan Buyruk, "Son dönemde yaptığımız çalışmalar içerisinde en çok konuşulan yol genişletme çalışmalarına her gün bir yenisi ekleniyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde Nermin Tombul Caddesi ile 752. sokakta yol genişletme çalışmaları tamamlanmış olup, bu caddeler ticari alan ilan edilerek şık ve estetik bir görünümle kullanıma açılmıştır. Genişletilen tüm yollara kaplama olarak parke taşı döşemesi tercih ediliyor. Her iki caddeye toplam 2 milyon adet parke taşı döşenmiştir. Genişletilen yollar sayesinde kentin ticari merkezinin genişletilmesi ve sıkışan işyeri alanlarının daha geniş alanlara kaydırılması hedeflenmiştir. Yol genişletmeler esnasında yıkılan bahçe duvarları ve kapılar belediyemiz imkanlarıyla yeniden yaptırılmıştır" diye konuştu. 

Genişletme çalışmalarına son olarak Zubeyde Hanım Caddesi Barış Manço Parkı altından geçen yol ile Çarşı Polis Karakolu önündeki sokakta devam edildiğini kaydeden Başkan Buyruk, şöyle dedi: 

"Henüz çalışmalar tamamlanmasa da bu ayın sonunda bitirilecek olan her iki yolda yaptığımız çalışmalarda toplam 1 milyon adet parke döşeyerek yolun genişliğini artırarak yolu estetik ve daha işlevsel hale getirdik. Maksadımız şehirde böyle birçok yolu genişleterek şehrin görünümünde çağdaş, Avrupa'yı bir görünüm elde etmektir. Yol genişletme çalışmalarımız bu makamda olduğumuz müddetçe devam edecektir. Her şeyi kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Erzincan'ın bu tür çalışmalara ihtiyacı var. İlimizi küçük bir şehirden kurtarıp büyük bir şehir havası kazandırmamız gerekiyor. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Her şey daha yaşanabilir Erzincan için".
.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2006 Cumartesi 14:12:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?