4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Spastik özürlü kızın müthiş becerisi

Erzincan'da Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından açılan Hüsn-i Hat Kursu'na giden işitme engelli ve spastik özürlü genç kız, yaptığı başarılı çalışmalarla takdir topladı. 

Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki hat kursuna yaklaşık 4 yıldan bu yana devam eden işitme engelli ve spastik özürlü Didem Ünalan (25), büyük bir beceri isteyen hat sanatının inceliklerini öğrenerek, hat eserleri yazmayı başardı. 

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Sergi Salonu'nda açılan Hüsn-i Hat sergisinde kendi yazdığı 4 eseri sergileyen Didem Ünalan, başta Vali Vekili Mithat Orhan olmak üzere diğer davetlilerden büyük ilgi gördü. Genç kızı başarısından dolayı tebrik eden Vali Vekili Mithat Orhan, "Didem, engelli olmanın güzel işler yapmaya engel olmadığının en güzel örneğini bize gösterdi" dedi. 

Didem'in kursa ilk başladığı zamanlarda ellerinde aşırı bir titreme ve zaman zaman sinirlilik hali olduğunu ifade eden kurs eğitmeni hattat Kadir Varınca ise, "Didem büyük bir hevesle kursu başladı. Zamanla bizim ve arkadaşlarının motivasyonuyla güzel işler ortaya çıkardı. Ellerindeki titreme de zamanla büyük ölçüde azaldı. İnşallah ileride hat sanatının adından söz edilir bir isim olur" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 14:57:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
isa durmuş IP: 85.102.159.xxx Tarih : 8.07.2006 19:59:55
sevgili didem kardeşime hayatta başarılar dilerim yolu acık olsun benim yeyenimde o sergide vardı istanbuldan herkese selamlar