3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Süt sığırcılığı projesi

Tercan İlçesi'ne bağlı Mercan Beldesi'nde, tarımsal ekonomiyi destekleyerek bölge hayvancılığının gelişmesine katkı sağlamak ve bölge insanını üretici konuma getirmek amacıyla geliştirilen "Süt Sığırcılığı Projesi" kapsamında, 376 baş holstein ırkı damızlık gebe düve dağıtıldı. 

Mercan Şehir Stadyumu'nda yapılan dağıtım törenine Tercan Kaymakamı İlhami Aktaş, Mercan Belediye Başkanı Osman Şeker, Erzincan Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü Veterineri Metin Bektaş ve Mercan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mevlüt Küçük katıldı. Törende konuşan Kaymakam Aktaş, Tarım İl Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürlüğü'nce gönderilen, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 2004 yılında uygulamaya konulan "Süt Sığırcılığı Projesi" ile asıl amacın bölgede istihdamı sağlamak, bölgenin kanayan yarası olan göçü önlemek ve yöre halkını üretici konuma getirmek olduğunu belirtti. Kaymakam Aktaş, "Dağıtılan bu ineklerle çiftçilerimize önemli ölçüde katkı sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra hayvancılığın gelişmesine de katkı sağlayarak, bölgede kültür ırkı süt sığırcılığı sayısında da artış olacaktır. Söz konusu proje bir kooperatifin çatısı altında sürdürüldüğünden kooperatif üyesi çiftçilere girdi daha ucuza mal edilecek. Üretilen süt ve süt ürünlerinin pazarlama imkanı da kolaylaşmaktadır" dedi. 

Mercan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Küçük ise konuşmasında, proje süresinin 5 yıl olup borçlanma tarihini takiben 2 yıl ödemesiz, geri kalan 3 yılında eşit taksitlerle ödemeli olacağını söyledi. 

Bu arada Erzincan Tarım il Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü ve Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği işbirliğiyle dağıtılan hayvanların gebelik testleri ultrasyon cihazıyla yapıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2006 Cumartesi 12:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?