4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Tarımsal sulamaya trilyonluk yatırım

Erzincan İl Genel Meclisi’nce 2007 yılı yatırım programında daha önce 2 milyon 200 bin YTL olarak belirlenen Tarımsal Sulama payının arttırılarak 3 milyon 800 bin YTL'ye çıkartıldığı açıklandı. 

İl Genel Meclis Başkanı Rıdvan Aydemir, 2007 yılı yatırım programı kapsamında en büyük payın tarımsal sulamaya ayrıldığını belirterek, daha önce yapılan ilk görüşmelerde tarımsal sulamaya 2 milyon 200 bin YTL pay ayrılırken yapılan görüşmeler sonucunda 1 milyon 600 bin YTL'lik bir arttırıma gidilerek tarımsal sulamaya 3 milyon 800 bin YTL payın ayrılmasına karar verildiğini söyledi. 

Aydemir," Erzincan İl Genel Meclisi olarak şu gerçeğin farkındayız. Bir şehirde üretim yapılacak ise kullanılacak tarım maddesinin de o şehirde olması zorunluluğu ekonominin bir gereğidir. Erzincan olarak üretimin tarıma dayanmadığı noktada sanayinin gelişmesinin mümkün olmayacağını yada zor olacağını izlemekteyiz. Erzincan Organize Sanayi Bölgesinde faaliyette bulunan işletmelere bakıldığında tarım ve hayvancılığa dayalı işletmelerin faaliyetlerini yürüttüklerini diğerlerinin ise sıkıntıda oldukları bir gerçektir." dedi. 

Başkan Aydemir, şöyle dedi: 

" Erzincan'ın su kaynakları zannedildiği gibi çok fazla olmamakla beraber suyun kaynağından sulanacak araziye nakli sırasında ilin toprak yapısının kumsal olması nedeniyle ciddi anlamda su kaybı yaşanmaktadır. Bu su kaybını önlemek ve kaynakların araziye aktarılmasında bugüne kadar zorluk çeken yöre halkına büyük bir destektir. Vatandaşların tarım alanlarından tüm toprak kanalların beton olarak yapılması planlanan 2007 yılında, kanallardaki su kaybının en alt seviyeye indirileceği gibi daha modern tarım yapılması için çalışmalar aralıksız olarak sürdürülerek ilçelerdeki ekilebilir araziler göz önünde bulundurularak pay edildi. Buna göre merkezle birlikte 8 ilçeye yapılan yatırım miktarları da şöyle: Merkez 1 milyon 10 bin YTL, Üzümlü 380 bin YTL, Tercan 505 bin YTL, Refahiye 380 bin YTL, İliç 190 bin YTL, Otlukbeli 190 bin YTL, Kemah 380 bin YTL, Kemaliye 190 bin YTL ve Çayırlı 635 bin YTL. "
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 14:58:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?