3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Tarlasına giren atları tüfeğiyle vurdu

Erzincan'da bir çiftçi, buğday ekili tarlasına giren iki atı av tüfeğiyle öldürdü. 

Olay, Erzincan merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Mollaköy beldesine bağlı Soğukoluk Köyü'nde meydana geldi. Ali Polat isimli çiftçi, geçimini at arabasıyla seyyar satıcılık ve çiftçilik yaparak sağlayan Erdin Akbulut (30) ile babası Solmaz Akbulut'a (50) ait biri hamile iki atı buğday ekili tarlasına zarar verdikleri gerekçesiyle av tüfeğiyle vurdu. 

Arazisine giren atları vurduğunu kabul eden Ali Polat (41), defalarca hayvanların tarlasına zarar verdiği gerekçesiyle Akbulut ailesini uyardığını ancak bu uyarıların hiçbirinin dikkate alınmadığını söyledi. Akbulut ailesinin hayvanlarına sahip çıkmadığını belirten Polat, şöyle konuştu: "Ben bunları vurmasaydım hiçbirinin sahibi yoktu. Nasıl ben bunları vurduysam sahipleri ortaya çıktı. Atları araziden kovmayla baş edemiyoruz. Kovuyoruz biraz sonra yine geliyorlar." 

Atları vurduğu için pişman olduğunu ifade eden Ali Polat, "Komşular sağolsun. Onlar bu duruma düşürdü. Üzüldüm yani sonuçta bu bir hayvan suçu günahı yok" diye yakındı. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

At sahiplerinin durumu jandarmaya bildirmesi üzerine atları vuran Ali Polat hakkında soruşturma başlatıldı. 

Soğukoluk Köyü Aktepe Mahallesi'nde ikamet eden 3 çocuk babası Erdin Akbulut, atlarını vuran Ali Polat'a tepki göstererek, "Neden vurduğunu anlayamadık. Hayvanlar tarlasına bir zarar verdiyse zararını öderdik, hayvanları vurmasına gerek yoktu" dedi. 

Ailesinin geçimini atlar sayesinde temin ettiğini anlatan Erdin Akbulut, olayı jandarmaya bildirdiğini belirterek "Atları vuranı da çağırdılar. O da geldi, suçunu itiraf etti. Tüfeğini elinden aldılar. Bana göre aramızda bir husumet yoktu. Bu atlar bir ailenin geçimini sağlıyordu" diye konuştu. 

Olayın ardından kargalar ve köpeklerin tarladaki atları parçaladığı belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2006 Çarşamba 14:00:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Okan Akkaya IP: 85.102.135.xxx Tarih : 20.12.2006 12:52:34
yazık bu zihniyete ... OkanAkkaya