4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Tercan'a Pakistan asıllı doktor atandı

Tercan İlçesi Devlet Hastanesi'ne uzman doktor olarak atanan Kenya Doğumlu, Pakistan asıllı Doktor Şefik Dilmen (Shafik Husein Dossaji) hastalarla olan iyi diyaloguyla seviliyor. 

1992 yılında ilk kez Türkiye'ye gelen 36 yaşındaki, evli, bir çocuk babası Doktor Şefik Dilmen, "Bir yıl Ankara Tömer'de Türkçe eğitimi gördükten sonra 1993-1999'da Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinde İngilizce Tıp eğitimi aldım, 1997'de İngiltere'de Leicester Üniversitesi Tıp Fakültesinde Kardiyoloji stajı, 1998'de yine İngiltere'de Milton-Keynes Hastanesinde kadın ve doğum stajı gördüm, 2001-2006 yılları arasında da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlığı eğitimi aldım, ilk görev yeri olan Tercan'a geldim. Hem görev yerim olan hastane, hem Tercan insanı, hem de ilçenin alt yapısından hoşlandım. Tercan halkıyla elele verip ilçeye iyi şeyler ypacağımı düşünüyorum." dedi. 

ÖNEMLİ OLAN IRK AYRIMI DEĞİL HİZMETTİR 

Tercan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahnet Yavaş ise hastaneye çocuk hastalıklarıyla ilgili uzaman bir doktorun atanmasından memnuniyet duyduğunu belirterek "Hastanemize atanan çoçuk hastalıkları uzmanı doktor arkadaşımızın Pakistan asıllı olması önemli değildir. O da bu sağlık ordusunun bir neferidir. Önemli olan 400 günlük görev süresince onun vereceği hizmettir. Kendisine hoşgeldin derken ilçemize de hayırlı olsun." diye konuştu. 

Hastanede yaşanan pratisyen hekim ihtiyacına değinen Başhekim Dr. Ahmet Yavaş, " Günlük polikinik sayımız 8 olup muayene edilen hasta sayısı ortlama 200 civarındadır. Hastanemizde 112 Acil Servis Hizmet ve Acil Poliklinik hizmeti 24 saat kesintisiz olarak verilmektedir. Şimdi bu hizmetler için 3 pratisyen hekim arkadaşımız görev yapmaktadır. Bu hizmetlerimizin sağlıklı olarak verilebilmesi için 6 pratisyen hekime ihtiyacımız vardır. Yine hastanede faal durumda bulunan ameliyathanemiz ve kadrolu anestezi teknisyenimiz mevcuttur. Ancak ameliyat yapacak olan uzman doktorumuz olmadığından ameliyathane kullanılmamaktadır. Yetkililerin bu sorunlarımıza bir çözüm getirmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 13:03:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?