3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Toplum merkezinin açılışı ağustosta

Erzincan Valiliği tarafından organize edilen ve yapımına 2005 yılında başlanılan toplum merkezindeki çalışmalar tamamlanmak üzere. Merkez Ağustos ayında hizmete girecek. 

Bayındırlık İl Müdürlüğü karşısındaki alanda yıllardır atıl durumda bulunan prefabrike bina, 3. Ordu Komutanlığı'nın katkılarıyla modern görünüme kavuşturuldu. 

Binada Erzincan'daki birçok kurumun desteğiyle ihtiyaçlı kişiler başta olmak üzere kimsesiz bayanlar, sokak çocukları, işsiz gençlere mesleki alanda eğitimler ve kurslar verilerek topluma yararlı bireyler haline getirilmesi sağlanacak.

6 bin 300 metrekarelik açık alana sahip olan merkezde çocuklar için sportif aktivitelerin yapılabileceği alanlar ile 360 metrekarelik kapalı alanda da bilgisayar ve internet bölümleri, çeşitli el becerileri ve psikolojik destek birimleri bulunacak. 

Erzincan Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (SDYV) tarafından Avrupa birliği (AB) Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) çerçevesinde yürütülen çalışmalarla toplum merkezi, Erzincan'da ihtiyaçlı vatandaşların yaşadığı semt ve mahallelerde anketler yapılmak suretiyle vatandaşın isteği doğrultusunda hazırlanacak. 

Çalışmalar hakkında bilgi veren Erzincan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yaşar Budak, Erzincan'da bulunan her kurumun kendi çabasıyla bu tür faaliyetleri yürütmeye çalıştığını belirterek, ancak kuruluş aşamasındaki toplum merkezinin tüm kurumların desteğini alarak Erzincan halkına hizmet etmesinin amaçlandığını söyledi.
.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 12:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?