4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Vali Öztürk göz yaşlarına hakim olamadı

Erzincan Valiliği görevinden Manisa Valiliği görevine atanan Vali Refik Arslan Öztürk Katıldığı il genel meclis toplantısında duygu dolu bir konuşma yaparak, İl Genel Meclis Üyeleri ile vedalaştı.

İl Genel Meclis toplantı salonunda yapılan vedalaşmada duygu dolu anlar yaşanırken, Vali Refik Arslan Öztürk ve Meclis Üyeleri göz yaşlarına hakim olamadılar. Meclis Üyeleri Vali Öztürk’e plaket vererek bir de bakır işlemeli mangal hediye ettiler. Meclis Üyelerine yönelik son konuşmasını yapan Vali Öztürk, Erzincan’dan ayrılacağı için çok üzgün olduğunu belirterek Erzincan halkın her zaman kendisine destek olduğunu söyleyip onlara teşekkür etti.

Vali Refik Arslan Öztürk, “Gerek sizlerle gerek sizden önceki meclis üyeleri ile çalıştım. En çok şunu vurgulamaya çalıştım ne kadar iyi insanlarsınız, ne kadar dürüstsünüz sizin iyi insan olmanız, dürüst olmanız benim Erzincan halkını tanımama, Erzincan halkının karakteri, kimliği, kişiliği konusunda kanaatlerimi çok etkiledi. Erzincan’a ömrüm var oldukça, bedenimde canım bulundukça, Erzincanlılar bu tanımladığım ölçüler içerisinde kalacaktır.İl Genel Meclisinde çok konuları sizler ile birlikte konuştuk, her konuya yoğunlaşarak en iyisini en doğrusunu bulma gayreti içerisinde olduk ve hepsinde anlaştık. Yani ters düştüğümüz uzlaşmadığımız hiçbir konu olmadı. Eleştirdiğimiz ve eleştirildiğimiz konular oldu ama gördünüz ki pişman olacağınız işler değildi. Eleştirildiğimiz konularda hiç pişmanlık duymadık ve duymadınız. Allah’a şükür parası olan, kaynakları olan, aklı olan, kalbi olan, vicdanı olan insanlar olarak daha büyük işlere imza atacaksınız. Her şey Erzincan halkının daha büyük saadetler daha büyük iyilikler görmesine vesile olacak bu paralar. Bu paralar tavuğun darı toplaması anlayışı ile bir araya gelerek büyüdü. O paralardan bir tek lira almadan sizlere bırakıyorum. Kalbinize, sütünüze helal olsun. Aileme çok uzaktım hep onların hasretini yaşıyordum. Ama gece yarılarında bile olsa kendimi Erzincan’a atınca rahatlıyorum. Diyordum Allah korusun Erzincan yıkılır harap olur, insanlar ölürse ben sağ kalırım ben dışarıda bulunurum bunu da ömrüm boyunca hep pişmanlıklarla yaşarım. O yüzden Erzincan’a benimde canım emanet olsun düşüncesiyle ayrılmamaya gayret ediyordum. Kendimi öylesine ülkesine borçlu hisseden birisiydim ki bu şerefi bana veren ülkeme karşı ne verirsem borcumun bir bölümünü ödeyebilirim diye davrandım. Elektriği kapatmamda onunla ilgiliydi, su musluklarını kapatmamda onunla ilgiliydi, otobüsle minibüsle gidiş gelişimde hepsi ülkeme borcumu ödeyip harcamadığım paranın ülkeme kalmasını istedim. Zerre kadar pişmanlık duymadım. Şunu yaptım bunu yaptım diye detaya girmeye gerek yok. Kasamızdaki paranın miktarını da söylemeyeyim nazar değmesin. Ama bu para iyi şeylerde hazırlandığında Erzincan halkı için çok hayırlı olacaktır. Erzincan’dan ayrılacağım için çok üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum. Hiçbir Allahlın günü Erzincan’da yaşadığıma pişman olmadım. Şartları daha güzel bir ile gidiyorum diye hiç sevinmedim. Ağrı’ya Ardahan’a gitseydim yine aynı duyguları hissederdim hatta daha fazla sevinirdim. Bana bu güne kadar hep destek olan Erzincan halkına şükranlarımı sunuyorum” diye duygu dolu bir konuşma yaptı.

İl Genel Meclis Başkanı Rıdvan Aydemir ise yaptığı konuşmasında Vali Öztürk’ün Erzincan’dan alacaklı olarak gittiğini ifade ederek, Vali Öztürk’ün kendisi ile birlikte yüreklerini de e Manisa’ya götürdüğünü söyledi. Yapılan konuşmaların ardından Vali Öztürk İl Genel Meclis Üyeleri ile teker teker vedalaşarak helalık istedi.

Yasin Köz - Kenthaber /Erzincan
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2006 Pazartesi 10:25:49
Güncelleme :10 Ocak 2006 Salı 13:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?