3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Vatandaş kapı kapı dolaşmayacak

Başkabanlık genelgesi gereğince ülke genelinde uygulamaya konulan ve özellikle ihtiyaçlı vatandaşların farklı kurumlarda yaptırması gereken işlemleri tek bir yerden yaptırabileceği, "Tek Adım Hizmet Bürosu" uygulaması Erzincan'da da başlatıldı. 

Makamında düzenlediği basın toplantısında, konuyla ilgili açıklama yapan Erzincan Vali Yardımcısı Kubilay Ant, 22 Kasım tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, 2006/35 sayılı Başbakanlık genelgesi hükümleri çerçevesinde, 15 Aralık tarihi itibariyle Erzincan'da "Tek Adım Hizmet Bürosu" uygulamasına geçildiğini açıkladı. 

Vatandaşların, yeşil kart, muhtaçlık belgesi, asker ailelerine yardım için sağlık karnesi verilmesi, özürlü ve yaşlı aylığı bağlanması ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım isteği gibi farklı kurumlarla ilgili değişik taleplerin işlemlerinin söz konusu bürodan yaptırılabileceğini kaydeden Vali Yardımcısı Kubilay Ant, "Vatandaşlarımızın artık bütün bu işlemler için sadece ikametgah belgesi ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını içeren bir dilekçeyi oluşturulan bu yeni büroya vermesi yeterli olacak. Başka hiçbir işlem yapmayacak, kurumları tek tek dolaşmayacak. İşlemlerin tamamı elektronik ortamda yürütülecek, gerektiği takdirde vatandaşın evraklarını büro görevlileri diğer kurumlardan takip edecek." diye konuştu. 

Vali Yardımcısı Kubilay Ant, 13 Şubat Devlet Hastanesi'nin bahçesinde bulunan ve daha önce Yeşil Kart Bürosu olarak kullanılan ofisin bundan böyle Tek Adım Hizmet Bürosu olarak faaliyet göstereceğini sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2006 Perşembe 18:29:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?