4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Çelik iki okulu hizmete açtı

Bazı açılış ve toplantılara katılmak üzere Erzincan’a gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım bugün Erzincan merkezde bulunan Melihşah İlköğretimokulu ve Meysunana okulunun açılış törenine katıldı.

2004 yılında yapımına başlanan Melihşah İlköğretimokulu 470 öğrenci kapasitesi 18 dersliği ile 612 bin YTL’ye yapılarak 2005-2006 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte hizmete girmişti.

Melihşah ilköğretimokulu ve Meysunana okulunun açılışını yapmak üzere tören alanına gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik öğrenciler ile el ele tutuşarak bir süre diyalogda bulundu.

Bakan Çelik, havanın soğuk olması nedeniyle dışarıda bekletilen ilkokul öğrencilerinin sınıflarına gönderilmeleri talimatını vererek öğrencilerin programı okulun camlarından takip etmesini istedi.

İlkokul öğrencileri bakanın talimatı ile töreni okulun pencerelerinden izlediler. Tören alanında bekleyen ortaokul öğrencilerine ise montları dağıtıldı. Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye çapında 81 vilayette eğitim alanında büyük bir seferberlik yaşandığını ifade ederek, Erzincan’da 2005 yılında 200’e yakın derslik inşa edildiğini belirtti.

Yapılan Konuşmaların ardından Melihşah ilköğretim okulunun açılış kurdelesi Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından kesildi. Daha sonra sınıflara çıkan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrencilere güzel yazı yazıp yazamadıklarını sorarak, öğrenciler ile aynı sıraya oturup bir süre sohbet etti.

Bakan Çelik, ilkokul öğrencilerine kalem, defter, boya ve defter bulunan bir hediye paketi takdim ederken orta okul öğrencilerine ise “Bir şiir bir Çanakkale” CD’sini hediye etti.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yerlerin kaygan olmasın nedeniyle kayarak yere düşen bir gazeteciye takılarak, “Eğer biz kayıp düşseydik haber olurdu ama sen düştün seni haber yapmazlar” dedi.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 19:43:13
Güncelleme :5 Ocak 2006 Perşembe 13:24:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?