26
Nisan
2024
Cuma
EĞİTİM

Son teknolojiyle donatıldı

Atatürk Üniversitesi'ne bağlı Erzincan Eğitim Fakültesi'nde oluşturulan kültür merkezi, öğretim elemanları ve öğrencilerin istifadesine sunuldu.

Fakültenin çehresini değiştiren kültür merkeziyle ilgili basın mensuplarına bilgi veren Erzincan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, son teknoloji ses ve görüntü sistemine sahip 330 kişilik çok amaçlı salon, sürekli internet bağlantısı bulunan 35 bilgisayarın yer aldığı bilişim merkezi ve 75 kişi kapasiteli kütüphaneden oluştuğunu söyledi.

Öğretmen adaylarının, çağın gerektirdiği şekilde bilgi ve teknoloji araçlarını kullanmalarının büyük önem taşıdığını ifade eden Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, Kültür Merkezi'nde sağlanan imkanlarla öğrencilerin kendilerine geleceğe daha iyi hazırlayacağına inandığını dile getirdi.

"Nitelikli insanlar, nitelikli ortamlarda yetişir" diyen Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, fakülte bünyesinde oluşturdukları bu kültür merkezinin, nitelikli öğretmen yetiştirilmesinde önemli bir aşama olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Büyükkasap, "Ancak asıl önemli bu güzel fiziki ortamlara, evrensel standartlarda insan yetiştirme bağlamında anlam kazandırmaktır. Akademik kadromuz ve öğrencilerimizin bu konudaki inancı ve heyecanının en üst seviyede olması da bizim için ayrı bir sevinç kaynağıdır."

Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, basın mensuplarına Kültür Merkezi'ndeki birimleri gezdirdi.

.
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 21:28:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?