3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

BTC'den meyveciliğe destek

Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Erzincan-Gümüşhane Sürdürülebilir Kırsal kalkınma Projesinde boru hattının geçtiği koridorda yer alan köylerde meyveciliğin geliştirilmesi amacıyla 2005 yılında hazırlanıp uygulamaya konulan Bodur Elma Projesi'nden istenilen ilk verimin alındığı bildirildi.
 
Konu ile ilgili olarak bilgi veren Par Danışmanlık Erzincan Saha Koordinatörü Mine Can Dumlar, programın amacının bölge çiftçisinin ekonomik yaşam içerisinde daha etkin bir şekilde yer almasını sağlamak, ürün çeşitliliğinin arttırılması, birim alanında yüksek verim almalarını ve her türlü iklim şartlarına dayanıklı Bodur Elma yetiştiriciliğini teşvik etmek olduğunu söyledi. Dumlar," Bu çalışmayla bölgede elma yetiştiriciliğinin diğer köylerede örnek teşkil etmesi, çiftçilerin kendi topraklarında kendi ürünlerini üretebilecekleri bilincini kazandırmak ve buralarda bu ürünün olmazki olmayışını kırarak çiftçilerimizi cesaretlendirmek hedeflenmiştir. Meyvecilik yeni üretim teknikleri konusunda ufuklarını açmak ve kırsal Kalkınmayı sağlamak proje kapsamında sürdürülen diğer çalışmlara ek olarak yapılmıştır.
Geçen yıl dikimi yapılan Bodur Elma fidanları 2006 yılı itibariyle ilk meyvesini vermeye başladı. Proje kapsamındaki ilçelerde 4 çiftçinin her birine 500 metrekare, bir çiftçimize de 250 metrekarelik alanda bodur elma bahçesi kurulmuştur. 4 bahçeden her birine 90'ar adet, bir bahçeyede 45 adet bodur elma ağacı dikimi yapılmıştır. " dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2006 Pazar 10:01:53
Güncelleme :1 Ekim 2006 Pazar 10:07:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?