3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Çiftçiye gelir desteği devam edecek

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 7 yıldır uygulanan Doğrudan Gelir Desteği'nin (DGD) 2006 yılında da devam edeceği belirtildi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Erzincan Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, DGD'de Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) dahil olan tarım arazi büyüklüklerinin dikkate alınacağını ve destek tutarının 500 dekarı geçemeyeceğini söyledi. 1 dekarın altında arazisi bulunan çiftçilerin de söz konusu destekten yararlanamayacağını kaydeden Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, ödenecek DGD tutarının Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından belirleneceğini ifade ederek, organik tarım yapan, toprak analizi yaptıran çiftçilere tavsiye edilen üretim teknikleri dikkate alınarak ilave DGD ödemesi de yapılabileceğini açıkladı. DGD başvurularının doğrudan bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine yapılacağını dile getiren Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, şunları söyledi: 

"Çiftçiler başvuru dilekçelerine çiftçilik belgesini ve istenen diğer belgeleri ekleyecek. Başvurulardan sonra hazırlanacak ödeme listeleri il ve ilçe müdürlüklerinde 10 gün süreyle askıya çıkarılacak. Askı süresince maddi hatalara ilişkin itirazlar incelenecek, kontrolleri yapılacak ve tüm denetim ve itirazlar sonuçlandıktan sonra ödemeler bakanlık tarafından kesinleştirilecek." 

Süresi içinde istenen belgelerle başvuru yapmayanların ve aykırı beyanda bulunan veya sahte belge verenlerin DGD desteğinden yararlanamayacağını anlatan Hakan Kubalı, bu tarımsal destekten tüzel kişiliklerin de faydalanamayacağının altını çizdi.
.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 01:07:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?