3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Erzincan'da şap uygulaması

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü, ilkbahar dönemi şap aşısı uygulamasına başladı.

Sonbahar ve ilkbaharda olmak üzere yılda 2 kez yapılan şap aşısı uygulamasıyla ilgili bilgi veren Erzincan Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin, 2006 yılı Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı çerçevesinde programa alınan hayvanların tamamının aşılanması için büyük çaba sarf ettiklerini bildirdi. Şahin, "90 bin büyükbaş hayvanı kampanya çerçevesinde aşılayacağız. Bu rekor seviyedeki aşılama tarım il ve ilçe müdürlüklerinde görevli veteriner hekim ve veteriner sağlık teknisyenleri tarafından köy köy, ahır ahır dolaşılarak, çok kısa bir zaman diliminde gerçekleştirilecek. Aşılama kampanyası boyunca sağlık personeli tarafından aşılamanın yapılacağı tarih önceden köy muhtarlarına ve yetiştiricilere bildirilecek. Ekipler, mesaiye bağlı kalmaksızın sabahın erken saatlerinde köylere gidip o yerleşim birimindeki hayvanları şap hastalığına karşı aşılayacak" dedi.

Aşılamayla birlikte, "Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği" kapsamında kayıt altına alınmamış 6 aylıktan küçük hayvanların da küpeleme ve kayıt altına alma çalışmalarının yürütüleceğini belirten Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin, "Zor şartlar altında gerçekleştirilen aşılama hizmetlerinde ve küpeleme çalışmalarında arzulanan hedefe ulaşılması, yetiştiricilerimizin konuyla yakından ilgilenmeleri ve görevli ekiplerimize yardımcı olmalarıyla mümkün olabilecektir" diye konuştu.

Şap hastalığının hayvanlarda ağız ve tırnaklardaki lezyonlardan anlaşılacağını kaydeden Tarım İl Müdürü Şahin, bu hastalığa yakalanan hayvanlarda verim kaybının yüksek oranda düşeceğini ifade ederek, bu sebeple ölümlerin dahi gerçekleşebileceğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2006 Pazartesi 18:05:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?