3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Hayvancılığı geliştirme çalışmaları

Türkiye Et Üreticileri Birliği Genel Başkanı Önder Ünlüer, ülke hayvancılığının gelişmesi için koruyucu veteriner hekimlik sisteminin oluşturulması gerektiğini söyledi.

Memleketi Erzincan'da sahibi olduğu et entegre tesislerinde incelemelerde bulunan ve değişik bölgelerde düzenlenen çiftçi toplantılarına katılan Önder Ünlüer, Erzincan'daki besicilik sektörünün uzun yıllar pazar sıkıntısı yaşadığını söyledi. Ünlüer, "Bu sebeple hayvan yetiştiricileri çok büyük sıkıntılar yaşadılar. Ama artık bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için değişik platformlarda çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Bölgede yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını dile getiren Önder Ünlüer, yapılan çalışmalar sayesinde besiciliğin canlandığını kaydederek, "Bu canlanma ileride daha da artacak. Devletimizin besicilikle ilgili yaptığı çalışmalar yeterli olmamakla birlikte sevindirici noktaya gitmektedir. Türkiye Et Üreticileri Birliği olarak geçmiş yıllarda yapılmayan birşeyi gerçekleştirdik. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan komisyonlara girdik ve burada ciddi anlamda söz sahibi olduk. Bu sayede bakanlığın dikkatini daha fazla bu bölgemize çektik. Bu da ileriki dönemlerde ciddi anlamda atılımların gerçekleşmesini sağlayacaktır" diye konuştu.

İyi bir çalışmayla yaklaşık 5 yıl sonra Doğu Anadolu Bölgesi'nin Türkiye'nin et ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayacak duruma geleceğini anlatan Önder Ünlüer, "Yeter ki besicilerimiz birlik ve beraberlik içinde çalışıp, bölgenin kalkınmasına destek versinler" dedi.

Türkiye'de hayvancılığın gelişmesi için koruyucu veterinerlik sisteminin oluşturulması gerektiğini öne süren Önder Ünlüer, "Ayrıca, hayvan ırkının kalitesinin artırılması, yem bitkilerinin ucuza mal edilmesi ve ahırların modernize edilmesi gerekli. Biz birlik olarak üniversitelerdeki hocalarımızı zaman zaman bölgeye götürerek çiftçilerimizi bilgilendiriyor, iyi bir besiciliğin nasıl yapılması gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2006 Perşembe 13:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?