3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Erzincan'ın Kuzulca Köyü yakınlarında teröristlere pusu kuran jandarma timleri, gece karanlığında 'örgüt mensubu zannederek' arıcılara ateş açtı. Olayda 1 kişi öldü, 1 kişi de yaraladı. 

Erzincan'a 60 kilometre uzaklıktaki Kuzulca Köyü yakınlarında 18 Mayıs 2006 Perşembe günü arıcılıkla uğraşan Mehmet Koçak, İmam İmanlı ve Hüseyin Arslan, akşam saatlerinde arı kovanlarına bakmak için köyün dışına çıktı. Bölgede pusu kuran jandarma timleri, gece karanlığında fark edemedikleri köylüleri terörist zannederek ateş açtı. Açılan ateş sonrası Hüseyin Arslan hayatını kaybederken, Mehmet Koçak ise kolundan ve bacağından yaralandı. Erzincan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Koçak, 18 Mayıs Perşembe günü arı kovanlarına bakmak üzere köyün dışına çıktıklarını ve çalıların arasında duydukları sesi ayı zannederek av tüfeğiyle havaya ateş ettiklerini, bunun üzerine çalıların arkasında bulunan jandarma timi tarafından kendilerine ateş açıldığını söyledi. 

Olayda hayatını kaybeden Hüseyin Arslan, bugün kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2006 Cumartesi 12:49:27
Güncelleme :20 Mayıs 2006 Cumartesi 13:12:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hakan Göksu IP: 85.98.104.xxx Tarih : 25.05.2006 09:31:56
bende aakerliğimi erzincan komd. bl. de yaptım. bence bu aylarda köylülerin kritik sayılan bölgelerde dışarı çıkmaları kısıtlanmalı aksi halde yanlışlıklar olabilir. masum insanlar mağdur durumda kalabilir. aynı durumlarla bizde karşılaşıyorduk. nerden bilecek acaba köylümü yyoksa teröristmi. bu durumda köylüde askerde çok dikkatli olmalı. olan masum köylülere oldu. ama askerde görevini yapmak bu vatanı savunmak zorunda köylüler yaptıkları hatanın bedelini canlarıyla ödediler. ateş açmasalardı hiç sorun olmazdı. ama ateş açınca olayın şekli bir anda değişir. bizde aynı sorunu yaylada çobanlarla yaşardık. gece davar otlatırlardı. ellerinde el feneri gelde ayırt et bakalım. zaten pülümürde olaylar patlak vermeye başladı. köylülerin biraz daha dikkatli olmaları gerek. ama bu olay jandarmayla halkın arasını açmıştır. halkın gözünde kötü imaja neden olmuştur...