4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Akbulut'ta kayak sezonu açıldı

Erzincan Yıldırım Akbulut Kayak tesislerinde kayak sezonu düzenlenen törenle açıldı.

Kayak malzemeleriyle birlikte mangallarını da yanlarına alan başta Erzincanlılar olmak üzere çok sayıda vatandaş kayak tesislerine akın ederek, sezonun ilk kayağını yapma fırsatı buldu. Açılan kayak tesislerinin keyfini çıkaran vatandaşlar gün boyu kayak yaptı. Sporcu grupları ise, akşam ellerine aldıkları meşalelerle zirveden iniş yaparak, 10. Yıl Marşı'nı okudu.

Yeterli oranda kar olmaması sebebiyle sezonun geç açıldığını açıklayan Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu, "Bu yıl karın az yağması Erzincan'da kayağın geç başlamasına sebep oldu. Kar yağışının etkili olmasıyla birlikte istenilen sevide kar olması tesisleri açmamıza imkan sağlamıştır. Kış turizmine meraklı insanlar ise tesislerden faydalanmaya başladı" dedi. Kayak malzemesi kiralamaya müsait 100 kayak takımının mevcut olduğunu açıklayan Köseoğlu, "Vatandaşlar gün boyu 10 YTL karşılığında kayak malzemesi kiralayabileceklerdir. Teleski ücreti ise 1 YTL olarak belirlenmiştir. Hafta başından itibaren de kayak tesislerinde 5 gün süreyle Kayak Temel Eğitim Kursu başlayacaktır. 6-14 yaş arası kursa katılacak olanlardan 50 YTL para alınacaktır" diye konuştu.

Erzincan'a 42 kilometre uzaklıkta bulunan Yıldırım Akbulut Kayak tesisleri, Erzincan-Sivas E-80 devlet karayolu üzerinde ve ulaşım yolu tamamen asfalt. Tesislerde, kış sezonunda Alp disiplininde kayak yapılıyor. Fakat bu yıl kar yağışının az olması hem tesislerin hem de kayak bölgesini ekonomik yönden zarara uğrattı. Geçtiğimiz hafta başından itibaren etkili olan kar yağışıyla birlikte kar kalınlığının 75 santimetreye ulaşması sonucu tesislerde kış sezonu açılışı yapıldı.

Toplam 30 bin metrekare alan üzerine inşa edilmiş olan tesislerde, üst istasyondan başlayan 5 adet pist mevcut. Yüzde 50 meyilli ve 800 metrelik dere içi pisti, profesyoneller için kullanıma sahip Yıldırım Akbulut Kayak Tesisleri'nde, bin metrelik su deposu pisti, 2 bin metrelik köy yolu pisti, bin 200 metrelik yamaç sırtı pisti ve bin 800 metrelik karşı sırt denilen pist, profesyonel-amatör tüm kayakçılara hitap edebiliyor. Teleski olarak Türkiye'nin en uzun liftlerinden birine sahip olan Yıldırım Akbulut Kayak Tesisleri'nde, vatandaşlar kayak yapmanın keyfini çıkarıyor.

.
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2006 Pazar 14:15:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?