4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Askeri helikopter düştü: 5 şehit

Erzincan Sansa Boğazı mevkiinde askeri bir helikopterin düştüğü bildirildi.

Olay yerinde bulunan Çayırlı İlçesi Belediye Başkanı Fevzi Kılıç'tan alınan bilgiye göre, bölgede uçuş gerçekleştiren askeri bir helikopter, saat 16.45 sıralarında Sansa Boğazı mevkiinde düştü. 

İlk belirlemelere göre 5 askerin şehit olduğu, 1 askerin de yaralı kurtarıldığı bildirildi. Şehit olan askerlerin isimleri ve rütbeleri ise şöyle: Topçu Albay Ömer Bora, Piyade Yarbay Suat Coşkunalp, Kara Pilot Yüzbaşı Yusuf Ziya Erten, Kara Pilot Teğmen Rafet Özsoy ve Teknisyen Astsubay Fatih Ayhan. İstihkam Yüzbaşı Cemal Kamacı`nın yaralı olarak kurtulduğu ve Erzincan'a tedavi için gönderildiği bildirildi.

Düşen askeri helikopterin düşmeden önce alçaktan uçuş yaptığı belirtildi.

Olay yerinde bulunan Çayırlı Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, "Sansa Boğazı'nda 2 köprü arasında Demirköprü yakınlarında helikopter alçaktan uçuyordu. Sanırım yüksek gerilim hattına takıldı. Alçaktan uçması arıza sebebiyle miydi, onu bilemiyorum. Köprünün karşısında sık olmayan ağaçlık bir alana düşen helikopterdeki yaralı ve şehitlerimizi çıkararak patikadan ambulanslara taşıdık. Hala olayın şokundayım" şeklinde konuştu. 

.
Yayın Tarihi : 16 Mart 2006 Perşembe 17:28:41
Güncelleme :27 Mart 2006 Pazartesi 17:34:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?